Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανυποχώρητοι οι καθηγητές απέναντι στην κυβέρνηση

Για στρατιωτικές μεθόδους και χουντικές συμπεριφορές κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές της Γ΄ΕΛΜΕ, μπροστά στην απειλή της επιστράτευσης.

kathigitesΜετά τη χθεσινή τροπή που πήρε η συνάντηση των μελών της ΟΛΜΕ με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο  στο υπουργείο Παιδείας, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.  Οι καθηγητές δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω στους νέους, όπως χαρακτηρίζουν, εκβιασμούς που δέχονται από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως δήλωσε στο ParousiaZw.gr, ο Τραϊανός Τριαντάφυλλος, μέλος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, «δεν μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί να περάσει τα μέτρα που θέλει με στρατιωτικό τρόπο. Το υπουργείο επέλεξε να περάσει το συγκεκριμένο μέτρο αυτή τη χρονική στιγμή για να εκβιάσει. Ας το κάνει λοιπόν για να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος».

Οι καθηγητές φαίνονται ανυποχώρητοι στις θέσεις τους και όπως λένε οι ίδιοι δε θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να αφήσει άλλους  5.000 συναδέλφους στον δρόμο. «Ήδη από το 2010 έχουν απολυθεί πάνω από 10.000 καθηγητές. Με το νέο μέτρο που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση με χουντικό τρόπο, θα χάσουν τη δουλειά τους τουλάχιστον ακόμη 5.000 άνθρωποι. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να θυσιάσουμε στον βωμό των Πανελλαδικών εξετάσεων. Άλλωστε αυτό ήταν κάτι που θα έπρεπε να είχε σκεφτεί το υπουργείο Παιδείας πριν αποφασίσει να εξαγγείλει το μέτρο αυτό την παρούσα χρονική στιγμή», τόνισε ο Τραϊανός Τριαντάφυλλος.

Τα πρώτα θύματα αυτής της κόντρας όπως όλα δείχνουν είναι οι μαθητές και οι γονείς τους, που εν μέσω οικονομικής κρίσης έχουν ξοδέψει ήδη αρκετά χρήματα για να επενδύσουν στο μέλλον των παιδιών τους.

Σύμφωνα με τον κ. Τριαντάφυλλο αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά, με κάποια καθυστέρηση, δηλώνοντας ότι «οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν, απλώς θα γίνουν λίγο αργότερα. Ο κόπος των μαθητών και των γονέων τους δεν θα πάει χαμένος και εμείς δε λειτουργούμε σε βάρος των μαθητών».

Πηγή: parousiazw.gr

By