Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απαγόρευσαν τις ρακέτες στη δυτική Μάνη

Για το διάστημα Ιούλιος-Αύγουστος και για αποφυγή… τραυματισμών

raketa

Ρακέτες «τέλος» τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην παραλία Καλογριά στη Στούπα της Δυτικής Μάνης με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής και έπειτα από παράπονα παραθεριστών, κατοίκων και επιχειρηματιών.

Σε γραπτή διαμαρτυρία τους οι επαγγελματίες Στούπας και οι ξενοδόχοι Δυτικής Μάνης αναφέρουν ότι «οι φανατικοί οπαδοί της ρακέτας είναι κυρίως άνθρωποι άσχετοι με τον τουρισμό που δεν σέβονται κανέναν και παίζουν με τρελό ζήλο ανάμεσα στις ξαπλώστρες των επισκεπτών μας, που αντί να χαλαρώσουν και να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα, σπάνε τα νεύρα τους από τα μπαλάκια που σφυρίζουν δίπλα στα αυτιά τους και κυριολεκτικά τρομοκρατούνται από τα «καρφωτά» μπαλάκια που δέχονται πολύ συχνά κατακέφαλα» και τονίζουν ότι έχουν σημειωθεί αρκετοί διαπληκτισμοί και τραυματισμοί.

Ο δήμαρχος δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, μιλώντας στο ν ΣΚΑΙ ανέφερε ότι πρόκειται για μια απόφαση με γνώμονα να αποφεύγονται οι τραυματισμοί αλλά πως έχει συναντήσει αρκετές αντιδράσεις.

«Από πέρυσι είχαν αρχίσει κάποιες διαμαρτυρίες κατοίκων σχετικά με τις ρακέτες και την επικινδυνότητά τους. Επειδή πιστεύουμε ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους και ανήκει σε όλους με σεβασμό από όλους προς όλους το αφήσαμε.

Φέτος το ζήτημα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν και γραπτώς και με επίσκεψη στα διοικητικά συμβούλια των επαγγελματιών όλης της περιοχής και των καταλυματιών ομόφωνα αποφάσισαν να εισηγηθούν να συζητηθεί η διακοπή του παιξίματος των ρακετών για κάποιο χρονικό διάστημα επειδή η επικινδυνότητά του είναι μεγάλη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By