Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απεργιακές κινητοποιήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας για τη διαθεσιμότητα

Φωτογραφία FOSPHOTOS  / Αλέξανδρος Κατσής
Φωτογραφία FOSFOTOS / Αλέξανδρος Κατσής

Απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο, Παρασκευή, εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία ενώ το μεσημέρι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «μετά τις αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις οποίες με ιδιαίτερη ευκολία αποδέχτηκε ο υπουργός Εργασίας δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία: Τα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούνται οργανισμοί περιττοί για την πολιτική ηγεσία και πρέπει να οδηγηθούν στην πλήρη απαξίωση που φτάνει μέχρι την οριστική διάλυσή τους».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «μόνο έτσι μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι 600 διαθεσιμότητες – απολύσεις που αποφασίστηκαν για το υπουργείο Εργασίας αλλά και αυτές που θ’ ακολουθήσουν, θα προκύψουν κυρίως από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, από την στιγμή που έχει καταγεγραμμένες 2.500 κενές θέσεις».

Η ΠΟΠΟΚΠ έχει προγραμματίσει νέα συγκέντρωση αύριο έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενώ κάλεσμα σε 24ωρη παναττική απεργία έχει απευθύνει η ΑΔΕΔΥ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By