Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Από της φυλακής τα σίδερα στη Βουλή

Το κελί τους αφήνουν για λίγες ώρες Γερμενής και Μπούκουρας- μετά την άδεια που τους δόθηκε από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές- προκειμένου να εμφανιστούν στη Βουλή

boukouras600_170314ii

 

Το κελί τους αφήνουν για λίγες ώρες Γερμενής και Μπούκουρας- μετά την άδεια που τους δόθηκε από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές- προκειμένου να εμφανιστούν στη Βουλή και να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων για το οποίο βαρύνονται.

Η συζήτηση για την άρση της ασυλίας τους έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι και οι δύο προφυλακισμένοι βουλευτές έχουν δικαίωμα 5λεπτης τοποθέτησης και συμμετοχής στην ψηφοφορία για τους υπόλοιπους βουλευτές.

Στη Βουλή από το πρωί επικρατεί αναβρασμός, καθώς πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατείται η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι να μπουν στην αίθουσα της ολομέλειας. Μόνον η ασφάλεια της Βουλής γνωρίζει από ποια είσοδο θα μπουν, ενώ δεν πρόκειται να εμφανιστούν με χειροπέδες.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των ανεξάρτητων Στάθη Μπούκουρα που κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, αλλά και η συμπεριφορά των υπολοίπων χρυσαυγιτών βουλευτών όταν στην Ολομέλεια μπει ο Γιώργος Γερμενής.

Η Βουλή θα αποφασίσει σήμερα και για την άρση της ασυλίας του υπόδικου Νίκου Μίχου για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

By