Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αφγανιστάν: Νεκροί 10 μαθητές από επίθεση αυτοκτονίας

Δέκα μαθητές και τουλάχιστον ένας Αμερικανός στρατιώτης νεκροί – τουλάχιστον 28 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας καμικάζι.

afghanistan 01Επίθεση αυτοκτονίας από καμικάζι που επέβαινε σε παγιδευμένη μοτοσικλέτα κόστισε τη ζωή σε δέκα μαθητές και τουλάχιστον έναν αμερικανό στρατιώτη σημειώθηκε σήμερα  στο νοτιο-ανατολικό Αφγανιστάν.

Ο βομβιστής καμικάζι ανατινάχτηκε έξω από ένα λύκειο αρρένων και σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της επαρχίας Πάκτια έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον άλλοι δέκα μαθητές, δύο στρατιώτες του ΝΑΤΟ και 16 πολίτες. «Η περιοχή ήταν γεμάτη από κόσμο», πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας. Τα παιδιά μόλις είχαν βγει από το σχολείο και επέστρεφαν στο σπίτι τους όταν σημειώθηκε η επίθεση.

Στόχος της επίθεσης που σημειώθηκε στο προπύργιο της εξέγερσης των Ταλιμπάν, ήταν αυτοκινητοπομπή που μετέφερε αμερικανούς στρατιώτες και αξιωματικούς της αφγανικής αστυνομίας, είπαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Νωρίτερα σήμερα στην ανατολική επαρχία Λαγμάν, τέσσερις γυναίκες, ένα παιδί και ένας άνδρας σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας που είχαν τοποθετήσει Ταλιμπάν σε δρόμο κοντά στην πρωτεύουσα Μεχταρλάμ, είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης Σαρχάντι Ζουάκ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By