Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Άφωνος έμεινε ο γνωστός παρουσιαστής Jon Stewart [βίντεο]

Τί του είπε η νεώτερη υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης στα χρονικά των βραβείων

malala

Η Malala Yousafzai, μια 16χρονη κοπέλα από το Πακιστάν, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και της πρόσβασης στην Παιδεία, ήταν καλεσμένη στο Daily Show, τη δημοφιλή σατιρική εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης, ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης του Νόμπελ Ειρήνης.

Η απάντησή της σε ερώτηση του παρουσιαστή Jon Stewart, τον άφησε άφωνο.

Η νεαρή Malala από μικρή ηλικία επικρίνει δριμεία και δημόσια τις τακτικές των Ταλιμπάν οι οποίο μάλιστα αποπειράθηκαν να την σκοτώσουν επειδή δεν φοβόταν να μιλήσει.

Ηταν μόλις 14 ετών όταν ένας Ταλιμπάν μπήκε στο λεωφορείο που επέβαινε, την σημάδεψε με το όπλο στο κεφάλι και πάτησε την σκανδάλη. Ευτυχώς όμως κατάφερε να επιβιώσει, ανάρρωσε πλήρως στην Αγγλία και έκτοτε αποτελεί μια σημαίνουσα φιγούρα στον αγώνα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επίσης αποτελεί την νεώτερη υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης στα χρονικά των βραβείων.

[pullquote style=»border-left»]Οταν ο Jon Stewart τη ρώτησε πώς αντέδρασε όταν έμαθε ότι οι Ταλιμπάν την θέλουν νεκρή η απάντησή της ήταν εντυπωσιακή:

«Ξεκίνησα να το σκέφτομαι αυτό, και σκεφτόμουν ότι ο Ταλιμπάν θα ερχόταν και απλά θα με σκότωνε. Αλλά μετά διερωτήθηκα: «Αν έρθει τί θα κάνεις Malala;» και μετά απάντησα στον εαυτό μου: «Θα βγάλω το παπούτσι μου και θα τον χτυπήσω». Αλλά μετά είπα, «Αν χτυπήσεις έναν Ταλιμπάν με το παπούτσι σου, δεν θα διαφέρεις σε τίποτα από αυτόν. Δεν πρέπει να συμπεριφέρεσαι στους άλλους με σκληρότητα. Πρέπει να τους πολεμάς με την ειρήνη, μέσω διαλόγου και μέσω της Παιδείας».  Μετά είπα, θα του εξηγήσω πόσο σημαντική είναι η Παιδεία και ότι θέλω ακόμη και τα παιδιά του να εκπαιδευτούν. Και μετά θα του έλεγα: «Αυτό ήθελα να σου πω, τώρα κάνει αυτό που θες να κάνεις»».[/pullquote]

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης:

[video_embed][/video_embed]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By