Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Α.Τσίπρας: Για να ξεκολλήσουμε το μέλλον από τη λάσπη

Το πείραμα αυτό είναι ήδη έτοιμο για εξαγωγή στην υπόλοιπη Ευρώπη

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Ενισχύοντας την παρουσία του στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, «η Ελλάδα ήταν το πρώτο πειραματόζωο αυτής της ιστορικής στροφής» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Εναλλακτική Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Κινημάτων στην Αθήνα.

Επενδύοντας στο μέτωπο των λαών της Ευρώπης, «το μέλλον αυτού του κόσμου δεν ανήκει στον χρεοκοπημένο καπιταλισμό των αγορών» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και αντίστασης.

«Το μέλλον αυτού του κόσμου δεν ανήκει στον χρεοκοπημένο καπιταλισμό των αγορών. Δεν ανήκει στους διεθνείς τοκογλύφους και τους τραπεζίτες» τόνισε στον απόηχο της έκθεσης του ΔΝΤ, κάνοντας λόγο για «δικτατορία των αγορών» και «εφιάλτη της λιτότητας και της κοινωνικής καταστροφής».

Ρίζα του κακού για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο νεοφιλελευθερισμός, που «σήμερα βυθίζεται σε μια κρίση που τον κάνει ακόμα πιο επιθετικό, ακόμα πιο αρπακτικό ακόμα πιο καταστροφικό», απειλώντας τη δημοκρατία.

Στην Ελλάδα, «καταργείται το ιστορικό κοινωνικό συμβόλαιο, διαλύεται το κοινωνικό κράτος, ξεπουλιέται στους καπιταλιστές το σύνολο των παραγωγικών πόρων της χώρας» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας ότι «το πείραμα αυτό είναι ήδη έτοιμο για εξαγωγή στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι χώρες του Νότου, σύρονται ήδη από τα μνημόνια και τον κίνδυνο της χρεωκοπίας προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην «άρχουσα τάξη, μια χούφτα τραπεζιτών, ολιγαρχών του χρήματος και των πολιτικών τους συνεργατών», που «έχει βρει τον τρόπο να επωφελείται από την κρίση που ή ίδια δημιουργεί» και κάλεσε τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου να συγκρουστούν με τη λιτότητα, αφού «Είμαστε το 99%», κατέληξε.

 

By