Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Α.Τσίπρας: πρόσκληση – πρόκληση στον πρωθυπουργό

Άδραξε την ευκαιρία του εγγράφου του ΔΝΤ ο ΣΥΡΙΖΑ

tsiprasΤον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά είχε ως αποδέκτη η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης  Τσίπρας. «Η παραδοχή του λάθους από τους δανειστές, οι ελληνικές θέσεις και η επικείμενη σύνοδος κορυφής» αναμένεται να αποτελέσουν τα νέα πεδία αντιπαράθεσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβερνητική πλειοψηφία, σε μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να σηκώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, υποσχόμενος ένα θερμό πολιτικό καλοκαίρι.

Επικαλούμενος  το εσωτερικό έγγραφο του ΔΝΤ,  ο κ. Τσίπρας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το ΔΝΤ δεν υπολόγισε σωστά το βάθος της καταστροφικής ύφεσης που θα επέφερε το μνημόνιο, χρειαζόταν αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους από την αρχή του προγράμματος, το PSI δεν ήταν αποτελεσματικό και τέλος ότι το τρέχον πρόγραμμα οδηγείται σε αδιέξοδο, ρωτώντας ευθέως τον πρωθυπουργό αν προτίθεται να αξιοποιήσει την παραδοχή του ΔΝΤ και επιπλέον με ποιους τρόπους η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό, που εκτιμάται ότι θα προκύψει.

Εν μέσω ετερόκλητων αντιδράσεων για την αποκάλυψη των δημοσιονομικών  εκτιμήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η αξιωματική αντιπολίτευση επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση στην αναποτελεσματικών των προγραμμάτων προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, κλείνοντας προς το παρόν έναν κύκλο εσωκομματικής εσωστρέφειας ενόψει του συνεδρίου του Ιουλίου.

 

By