Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Εάν ο κόσμος τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ θα πω στον Παπούλια αποχωρώ

Ο κόσμος θα μας πει τι θέλει. Τζάμπα δεν υπάρχει. Αν τώρα η επιλογή του λαού είναι να περάσουμε σε πολιτική κρίση, ενώ πάμε να βγούμε από την οικονομική κρίση, θα σεβαστούμε την επιλογή αυτή.

venizelos240414

Εάν η Ελιά αποδοκιμαστεί στις ευρωεκλογές της 25ης Μαίου θα υποβάλλω την παραίτησή μου στον προέδρο της  Δημοκρατίας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή 360 μοίρες του  τηλεοπτικού σταθμού Αlpha.

«Εάν δεν μας δείξει ο κόσμος ότι καταλαβαίνει αυτό που κάνουμε, ότι το εκτιμά. Εάν δεν το στηρίζει, έστω το ανέχεται ή το κατανοεί, βεβαίως θα υπάρξει πρόβλημα ισορροπίας, συνοχής, σταθερότητας, νομιμοποίησης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ Βενιζέλος. Και πρόσθεσε : «Η κυβέρνηση είναι συνταγματικά νόμιμη, διότι έχει την πλειοψηφία της Βουλής. Όμως, εκτός από τη νομιμότητα, υπάρχει και η νομιμοποίηση που είναι μια πολιτική έννοια. Πρέπει να σε στηρίζει ο κόσμος, πρέπει να έχεις ένα ηθικό δικαίωμα να κάνεις αυτά που κάνεις. Αν λοιπόν αυτό διαταραχθεί, δεν μπορείς να κυβερνήσεις.» Θέλουμε λοιπόν διερωτήθηκε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  «μια σταθερή κατάσταση και μια σταθερή κυβέρνηση, ή θέλουμε μια περιδίνηση; Πώς ο βουλευτής μας, ο οποίος σηκώνει ένα τεράστιο βάρος θα πάει στη Βουλή μετά να ψηφίσει τις δύσκολες αποφάσεις και οι άλλοι να κάνουν εύκολη κριτική, ενώ η Ελλάδα τώρα πρέπει να αγωνιστεί για να βγει οριστικά από την κρίση, να έρθουν οι επενδύσεις, να ανοίξουν οι δουλειές; Εδώ είναι μια επιλογή, ο κόσμος θα μας πει τι θέλει. Τζάμπα δεν υπάρχει. Αν τώρα η επιλογή του λαού είναι να περάσουμε σε πολιτική κρίση, ενώ πάμε να βγούμε από την οικονομική κρίση, θα σεβαστούμε την επιλογή αυτή.»  Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «δεν θα βγει πρώτος με μεγάλη διαφορά» καθώς όπως σημείωσε  «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τι να πει, είναι δέσμιος των αντιφάσεών του. Ο κ. Τσίπρας είναι αποτέλεσμα μιας συγκυρίας. Ήταν επικεφαλής ενός μικρού κόμματος. Οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ κατέστησαν τον ΣΥΡΙΖΑ  το όχημα της διαμαρτυρίας τους.»

Βιώσιμο το χρέος

Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο,, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  καθώς » έχει μεγάλη διάρκεια,περίοδο χάριτος και μικρά επιτόκια.» Εξάλλου, όπως πρόσθεσε, το 80% το χρωστάμε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, στις χώρες της Ευρωζώνης, άρα όχι σε κερδοσκόπους, αλλά σε πολιτικούς εταίρους και μόνον 25 δισ. ευρώ χρωστάμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Παράλληλα κατά τον κ Βενιζέλο το Μνημόνιο έχει λήξει με την έννοια όπως διευκρίνισε της «έκτακτης επιτήρησης που αφορά την Ελλάδα.» Στο πλαίσιο αυτό απέκλεισε τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Ωστόσο επισήμανε με έμφαση «ότι οφείλουμε να παρακολουθούμε τους λογαριασμούς μας, να μην ξεφύγουμε δημοσιονομικά, να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα κατ” αρχάς και δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3%, όπως λέει το Σύμφωνο Σταθερότητας.» Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η χώρα βρίσκεται ένα βήμα προ της τελικής εξόδου από την κρίση.  Και αυτό «το νιώθει ο καθένας. Όμως η χώρα είναι κουρασμένη» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

By