Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: «Η Ελλάδα θα συνδράμει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης»

Μήνυμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προς την Ρωσία

PASOK / ΠΑΣΟΚ

Η Ελλάδα θα συνδράμει για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της αποκατάστασης της ασφάλειας στο Ιράκ, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Επίσης απευθύνθηκε προς τη Ρωσία λέγοντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της ουκρανική κρίσης.

«Η σκέψη μας είναι στους χριστιανικούς πληθυσμούς και σε όλο το Λεβάντε» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος μετά το πέρας της σύσκεψης των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για το ζήτημα του Ιράκ και της προέλασης των τζιχαντιστών.

Ο κ. Βενιζέλος και με αφορμή τη σημερινή ημέρα της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εξέφρασε την ανησυχία του για τους χριστιανικούς πληθυσμούς στην περιοχή και τόνισε πως η συνύπαρξη όλων των κοινοτήτων είναι αναγκαία για την υπόσταση του Ιράκ.

Υπογράμμισε την ανάγκη να αποτραπεί η επέλαση των ισλαμιστών και να υπάρξει άμεσα αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ασφάλειας στην περιοχή κάτι στο οποίο, όπως σημείωσε, η Ελλάδα θα συνδράμει.

Ακόμη έστειλε και μήνυμα προς τη Ρωσία λέγοντας πως η Ελλάδα ως μια ορθόδοξη χώρα μπορεί να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία καθώς και στην εξομάλυνση των σχέσεων με την Ε.Ε..

By