Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: H χώρα πρέπει να συνεχίσει την πορεία για την έξοδο από την κρίση

«Την επόμενη μέρα των εκλογών το πρόβλημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι το ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

venizelos638_090314

«Πρέπει η χώρα να συνεχίσει την πορεία για την έξοδο από την κρίση χωρίς να προβεί σε κινδύνους» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Eυάγγελος Βενιζέλος

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το δίλημμα που έχει θέσει ενόψει των ευρωεκλογών ισχύει στο ακέραιο, επαναλαμβάνοντας ότι «ο πολίτης πρέπει να ξέρει ότι η ψήφος του ερμηνεύεται. Λέμε με ευθύτητα αυτό που θα συμβεί. Με λάθος αποτέλεσμα δεν θα μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος»

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού θέλει- όπως υποστήριξε- να τα αμφισβητήσει όλα «τώρα που έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, που ξαναγυρίσαμε στις αγορές, που οι τράπεζες γίνονται ισχυρότερες», προσθέτοντας ότι «η αντιπολίτευση δημιουργεί συνθήκες εμφύλιου πολέμου για να μην επιτρέψει την οργάνωση του έθνους».

Υποστήριξε δε ότι «την επόμενη μέρα των εκλογών το πρόβλημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι το ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενο στο φλερτ Χρυσής Αυγής -ΣΥΡΙΖΑ, ο  κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «δεν μπορεί κανείς να φλερτάρει με την Χρυσή Αυγή ως πολιτικό φορέα, ως βουλευτικό φορέα ή ως τοπικό φορέα. Στην πραγματικότητα στηρίζουν μια εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα και με την Δικαιοσύνη. Πρέπει να πείσουμε τον λαό να αλλάξει άποψη. Δεν λέω ότι υπάρχει συναλλαγή. Όταν ο κ.Τσίπρας κάνει πρόταση μομφής χρειάζεται 151 ψήφους. Οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής συμπληρώνουν αυτούς τους ψήφους».

Για να προσθέσει, στην συνέχεια, ότι «είναι διαφορετικό το φλερτ με την Χρυσή Αυγή και διαφορετική η νόμιμη επιδίωξη Σγουρού-Καμίνη για την διεκδίκηση ψήφου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το μάτι στην Χρυσή Αυγή»

Αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά και στις θέσεις εργασίας που έχει προκηρύξει ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εξελίξεις θα είναι γεωμετρικές. Έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης για πρώτη φορά το 2014. Αν έχουμε πολιτική σταθερότητα, αισιοδοξία στους νέους και καλή οικονομία η ανάπτυξη θα προχωρήσει».

Σε σχετική ερώτηση για τον πρώην πρωθυπουργό, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε : «Ο κ. Παπανδρέου είναι ενεργός βουλευτής, κρίσιμος για ότι κάνουμε στη Βουλή» ενώ αποκάλυψε ότι «στην εκδήλωση στο μουσείο Μπενάκη ο Γιώργος Παπανδρέου με ενημέρωσε με e- mail ότι θα βρει τρόπο να στηρίξει την παράταξη»

Τέλος, ανέφερε  πως με την ψήφος τους οι πολίτες θα ωθήσουν τα πράγματα προς συνεργασία με την κεντροαριστερά ή μη. «Θα κριθεί και αυτό από την ψήφο» σημείωσε.

By