Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βορίδης: Οι δαπάνες για την υγεία πρέπει να αυξηθούν

 Η προηγούμενη διοίκηση έκανε πολλές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να συνεχιστούν. Η ατζέντα είναι συγκεκριμένη»

voridis 2

Την εκτίμηση ότι οι δαπάνες για την υγεία θα πρέπει να αυξηθούν, εξέφρασε ο  υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Ο κ. Βορίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να ξαναδούμε τη σχέση του ΑΕΠ μας, των δαπανών μας σε σχέση με το σύνολο των δαπανών του κράτους. Το υπουργείο Υγείας θα πρέπει, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, να ξαναδεί αυτή τη σχέση», έσπευσε όμως να επισημάνει ότι η επανεξέταση του προυπολογισμού για την Υγεία θα πρέπει να γίνει εντός των αυστηρών πλαισίων που θέτουν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί της χώρας.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι τα «καυτά» θέματα για το υπουργείο όπως είναι η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις δαπάνες για τα φάρμακα και το κόστος των φαρμάκων παραμένουν στην ατζέντα των συζητήσεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά «θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε όλα τα μέτωπα».

Παράλληλα εξήρε το έργο του προκατόχου του, Άδωνι Γεωργιάδη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «Η προηγούμενη διοίκηση έκανε πολλές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να συνεχιστούν. Η ατζέντα είναι συγκεκριμένη».

 

By