Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βουλή: «Θερμή» αναμένεται η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Ξεκινά σήμερα το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής

boulh

Μετωπική αναμένεται η σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στην τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που ξεκινά το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, χωρίς να αναμένονται εκπλήξεις.

Μια πρώτη γεύση της σφοδρής αντιπαράθεσης «έδωσε» η κόντρα που ξέσπασε με αφορμή την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να επιλέξει τον Μάκη Βορίδη ως τον πρώτο υπουργό που θα λάβει το λόγο.

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για κυβέρνηση «Βορίδη», ενώ την ίδια ώρα το διαδίκτυο κατακλύστηκε από σχόλια και φωτογραφίες από την εποχή που ο υπουργό Υγείας ήταν στέλεχος του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και πολύ παλαιότερα της ΕΠΕΝ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη αποδοκίμασε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ αρνητικά σχόλια για την επιλογή Βορίδη έκανε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

«Διαβεβαιώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες, για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιήσουν, θα ζητήσουν οπωσδήποτε την άδεια του κ. Σκουρλέτη». «Μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας, το μάθημά του θα το πάρει από τον πρωθυπουργό, για ακόμη μια φορά μέσα στη Βουλή», πρόσθεσε, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θα κλείσει με την ομιλία του την τριήμερη συζήτηση στη βουλή με μια σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη γραμμή αυτή άλλωστε, θα κινηθούν όλα οι βουλευτές της συμπολίτευσης, καθώς αυτό που επιδιώκεται είναι να αναδειχθούν οι διαφορετικές θέσεις που υπάρχουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για το θέμα του χρέους.

Την ίδια ώρα, η επιλογή να αναλάβει ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ο Τάσος Νεράντζης προκαλεί συζητήσεις με ένα tweet του Άδωνι Γεωργιάδη χθες το απόγευμα (έγραφε ότι θα είναι εκείνος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) να περιπλέκει τα πράγματα.

Η απόφαση να μπει πάγος στον πρώην υπουργό φαίνεται να ελήφθη μετά και τα μηνύματα που έστελναν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα αποχωρούν από την αίθουσα της ολομέλειας όταν μιλάει ο Αδωνις Γεωργιάδης. Για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον κόκκινο πανί και στελέχη του αρνούνται να συμμετάσχουν σε συζητήσεις μαζί του.

By