Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βούτσης: Η κυβέρνηση θα πέσει κάτω από το βάρος των κοινωνικών αντιστάσεων

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμετριέται με το όριο της αυτοδυναμίας» τονίζει ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος

voutsis

Την πεποίθηση ότι η «κυβέρνηση θα πέσει κάτω από το βάρος των κοινωνικών αντιστάσεων» διατύπωσε ο βουλευτής και γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Free Sunday. Ο κ. Βούτσης εκτιμά πως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή «δεν έχει καμία τύχη» και επισημαίνει πως ο μόνος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το όριο της αυτοδυναμίας. Σχετικά με το πολιτικό άνοιγμα που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζει πως το προσκλητήριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά πολιτικές δυνάμεις και όχι μεμονωμένους βουλευτές ενώ επανέρχεται στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων σημειώνοντας πως «γίνονται σε εκτεταμένο βαθμό».

Ειδικότερα ο κ. Βούτσης κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζει πως » η λεγόμενη επιχείρηση 180 δεν έχει καμία τύχη» και κατηγορεί τον Πρωθυπουργό πως «προσπαθεί να οικοδομήσει από τώρα μια αφήγηση ενός νέου success story και  δένει τους δεσμούς της κυβέρνησής του με τους «μεγάλους» της μιντιακής και οικονομικής διαπλοκής ώστε να περιοριστεί το εύρος της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και να είναι ανοιχτό το σενάριο της λεγόμενης κυβερνητικής «παρένθεσης» στο αμέσως προσεχές διάστημα». Σε σχέση με τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνάψει μετεκλογικές συνεργασίες, ο βουλευτής  αναφέρει χαρακτηριστικά:»Το πεδίο των μετεκλογικών συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί απολύτως από δύο παράγοντες: Πρώτο και κύριο από τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων που θα έχει δώσει η λαϊκή ψήφος. Δεύτερον, είναι αυτονόητο ότι το κλίμα θα διαμορφωθεί προεκλογικά μέσα από τις κοινωνικές και κινηματικές συμμαχίες στις οποίες διαμορφώνεται το πεδίο και πολιτικών συνεργασιών με στόχο την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και σε κάθε περίπτωση την αποτροπή υπερψήφισης νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή σύνθεση της Βουλής. Όλοι κρινόμαστε σε αυτήν την πορεία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συστράτευση πολιτικές δυνάμεις που έχουν αντιμνημονιακή κατεύθυνση, ξεκαθαρίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συνάψουμε ιδιαίτερες σχέσεις κατά μόνας με βουλευτές ή στελέχη άλλων κομμάτων της Αριστεράς και της Οικολογίας» και σημειώνει πως » ο ΣΥΡΙΖΑ αναμετριέται πλέον κατά κοινή διαπίστωση με το όριο της αυτοδυναμίας σύμφωνα με τον παρόντα εκλογικό νόμο».

Τέλος σχετικά με το θέμα που έθεσε το κόμμα του για της τηλεφωνικές παρακολουθήσεις αναφέρει χαρακτηριστικά : « Πιστεύουμε ότι γίνονται εκτεταμένες παρακολουθήσεις και δεν μας καθησυχάζει το γεγονός ότι είναι ενδεχόμενο να γίνονται ακόμα και χωρίς κυβερνητική ευθύνη και γνώση».

By