Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βούτσης: Η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί ενώπιον τού νόμου, και όχι εκτός νόμου

«Έγκαιρα, όταν αράχνιαζαν οι 32 φάκελοι στα συρτάρια των κυβερνητικών αξιωματούχων, είχαμε πει ότι πρόκειται περί διφυούς κόμματος, που ταυτόχρονα είναι εγκληματική οργάνωση»

fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros

Η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί ενώπιον τού νόμου, και όχι εκτός νόμου, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο Νίκος Βούτσης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, δεν θα εξεταστεί, τελικά, αυτή την εβδομάδα το συγκεκριμένο ζήτημα στη Βουλή. Προσθέτει: «Η δικιά μας θέση είναι σαφής: η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να βρεθεί ενώπιον του νόμου και όσοι εμπλέκονται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο με συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες θα πρέπει να υποστούν ό,τι η Δικαιοσύνη αποφασίσει. Άλλο αυτό και άλλο να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Το απαγορεύει και το Σύνταγμά μας».

Σχολιάζοντας κυβερνητικές θέσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε αφορμή να «φλερτάρει» με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Βούτσης δηλώνει: «Αυτά είναι για γέλιο και το καταλαβαίνει ο καθένας. Εάν υπάρχει μία δύναμη, είναι η Αριστερά. Έγκαιρα, όταν αράχνιαζαν οι 32 φάκελοι στα συρτάρια των κυβερνητικών αξιωματούχων, είχαμε πει ότι πρόκειται περί διφυούς κόμματος, που ταυτόχρονα είναι εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, και έχουμε δώσει μάχες και μέσα στην ίδια την κοινωνία και με τις δομές της αλληλεγγύης και με τα αντιφασιστικά μέτωπα».

By