Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γέννημα – θρέμμα Ρομά η μικρή Ιρλανδή

Το τεστ DNA αποστόμωσε τους «περίεργους» γείτονες

police IrlandiaΒιολογική κόρη του ζεύγους των Ρομά στο Δουβλίνο, που εξαρχής επέμενε ότι το παιδί είναι δικό τους, αποδείχθηκε μετά την εξέταση DNA, η 7χρονη ξανθιά γαλανομάτα που απομακρύνθηκε από την οικογένειά της λόγω υποψιών ότι είναι μια περίπτωση αντίστοιχη με τη Μαρία στα Φάρσαλα.

Τη Δευτέρα η ιρλανδική αστυνομία οργάνωσε ολόκληρη επιχείρηση και πήρε το κορίτσι από την οικογένειά του, μετά την καταγγελία πολίτη ότι στη συγκεκριμένη οικογένεια υπήρχε ένα παιδί που δεν έμοιαζε με τα υπόλοιπα.

Όπως, δε, αποκάλυψαν οι Irish Times, η καταγγελία στην αστυνομία έγινε με μήνυμα μέσω κινητού από δημοσιογράφο , τον οποίο προσέγγισε αρχικά ο πολίτης που παραξενεύτηκε από την εμφάνιση της μικρής αθίγγανης.

“Δόξα τον Θεό γυρίζει σπίτι. Θα κάνουμε πάρτι γι΄αυτήν. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι” δήλωσε η 21χρονη αδελφή της μικρής.

Δεν ήταν όμως το μοναδικό περιστατικό στην Ιρλανδία μετά το διεθνή σάλο που προκάλεσε η μικρή Μαρία. Ακόμα ένα αγόρι, δυο ετών, απομακρύνθηκε από τους γονείς του το βράδυ της Τρίτης από το Αθλόουν. Και αυτό αποδείχθηκε από την εξέταση DNA, ότι άδικα αποχωρίστηκε έστω για δύο νύχτες την οικογένειά του.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας, Άλαν Σάτερ, ζήτησε από τον επικεφαλής της ιρλανδικής αστυνομίας εξηγήσεις για το χειρισμό των δύο υποθέσεων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By