Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γαλλία: Μαζική διαδήλωση κατά της τεχνητής γονιμοποίησης ομοφυλοφίλων

Χίλιοι αστυνομικοί ακολούθησαν την πορεία

newego_LARGE_t_1101_54152805

Χιλιάδες Γάλλοι «προασπιστές των παραδόσεων» και της «κλασικής οικογενειακής ζωής» βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού για να διαδηλώσουν κατά της τεχνητής γονιμοποίησης λεσβιών που θέλουν να αποκτήσουν δικά τους παιδιά.

Πέρυσι, οργανώσεις που αντιτίθενται στην αναγνώριση των γάμων των ομοφυλοφίλων είχαν προσπαθήσει, χωρίς αποτέλεσμα, να εμποδίσουν τη θέσπιση των γάμων προσώπων του ιδίου φύλου στη Γαλλία.

Οι διαδηλωτές είχαν και στο παρελθόν απαιτήσει να γίνει ολοκληρωτική απαγόρευση της διαδικασίας «παρένθετης μητέρας» αλλά και να μην επιτρέπεται στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια η πρόσβαση σε τεχνικές εξωσωματικής.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους διαδηλωτές ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι η κύηση από παρένθετες μητέρες ήδη είναι απαγορευμένη στη Γαλλία και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποπειραθεί να άρει την απαγόρευση.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ένας στους τρεις Γάλλους δηλώνει ότι μοιράζεται τις ίδιες απόψεις για τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες με αυτές των οργανώσεων που κάλεσαν στις κινητοποιήσεις.

Για τους τύπους και την διασφάλιση της τάξης περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί ακολούθησαν την πορεία για να μην υπάρξουν εντάσεις και επεισόδια.

By