Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Ο αγώνας συνεχίζεται

Η κυβέρνηση κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας

deh

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ διαμηνύει ότι «οι εργαζόμενοι είναι επιταγμένοι, ποτέ προσκυνημένοι και υποταγμένοι», δίνοντας έτσι μια απάντηση στην κυβέρνηση για την επιστράτευση των απεργών.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι ο αγώνας «δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας, αλλά με όρους κοινωνίας, γι” αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί».

Σε σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφέρεται πως η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της «σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, δεν έδειξαν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος, όπως εξάλλου αποκαλύπτεται από την δικαστική απόφαση η οποία και θα δημοσιευθεί».

«Παρόλα αυτά», προσθέτει, «η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο». Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, έχασε την ψυχραιμία της και αποδυναμωμένη και ξεγυμνωμένη από επιχειρήματα κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.

«Κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με επίταξη εργαζομένων, προσβάλει και υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία», καταλήγει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Τελικά, οι προτάσεις να αγνοήσουν ή να σκίσουν οι εργαζόμενοι τα φύλλα επίταξης δεν υιοθετήθηκαν. Ωστόσο ο Νίκος Φωτόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ, δήλωσε δημόσια ότι θα σκίσει το δικό του φυλλάδιο, προκαλώντας τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «να τον απολύσει ο ίδιος«.

By