Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Ο Ευαγγελισμός «έχει καταλήξει να είναι κέντρο υγείας»

Δύο αξονικοί τομογράφοι σε λειτουργία στον Ευαγγελισμό, όπου οι αλλαγές στην Υγεία θα βελτιώσουν τη λειτουργία του

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Την έναρξη λειτουργίας του δεύτερου αξονικού τομογράφου καθώς και των εργασιών για τα νέα χειρουργεία του Ευαγγελισμού επιθεώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχτηκε ότι το νοσοκομείο «έχει καταλήξει να είναι» κέντρο υγείας εξαιτίας των αλλαγών στο χώρο της Υγείας, ωστόσο, είπε ότι το φαινόμενο θα υποχωρήσει όσο προχωρά η μεταρρύθμιση.

Ειδικότερα, ο υπουργός συνοδευόμενος από τον υφυπουργό, κ. Αντώνη Μπέζα και τον γενικό γραμματέα, κ. Πελοπίδα Καλλίρη, ενημερώθηκαν για τις αλλαγές που γίνονται στον Ευαγγελισμό.

Αμέσως μετά ο υπουργός δήλωσε ότι «είναι πάρα πολύ κρίσιμη η βελτίωση του νοσοκομείου. Πλέον ο Ευαγγελισμός έχει δύο αξονικούς τομογράφους που είναι σε λειτουργία: ο ένας εκ των δύο πάρα πολύ καλός, πράγμα που θα βελτιώσει τη ροή των ασθενών και τους χρόνους κατά περίπου δύο ώρες».

Σχετικά με τη εξέλιξη των έργων των νέων χειρουργείων, «όχι μόνο προχωρούν στην ώρα τους αλλά έχουμε και εξοικονόμηση πάρα πολλών χρημάτων. Aπό το περίσσευμα αυτών των χρημάτων θα φτιάξουμε έως τον Σεπτέμβριο τα καινούργια ΤΕΠ, ώστε να φύγουν εικόνες που μας θλίβουν», είπε ο υπουργός.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το νοσοκομείο «έχει καταλήξει να είναι ένα Κέντρο Υγείας και να έρχεται όλος ο κόσμος εδώ. Όλη τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας την έχουμε κάνει και όσο προοδευτικά θα αρχίζει να λειτουργεί, θα μειώνει τη ροή στα νοσοκομεία για να μη δέχονται οι γιατροί εδώ 1.200-1.300 ασθενείς αλλά να δέχονται ολοένα και μικρότερο αριθμό, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα».

Τελος, σημείωσε ότι «από την κινητικότητα φέραμε εξοπλισμό και από τις νέες προσλήψεις που για πρώτη φορά γίνονται μετά από τρία χρόνια θα φέρουμε τη μερίδα του λέοντος σε γιατρούς».

By