Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αλαφούζος: συνέντευξη εφ όλης της ύλης…

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος. «Ο αρχικός λόγος της συνέντευξης είναι για να ξαναπούμε την φιλοσοφία του Παναθηναϊκού, να σας συστήσω τον Τάκη τον Φύσσα και να τα πούμε. Τις τελευταίες εβδομάδες όμως μάθαμε πράγματα που έχουν σοβαρές παρανομίες και γίνονται πράγματα που αλλοιώνουν τα αποτέλεσμα του ελληνικού πρωταθλήματος», προλόγισε τη συνέντευξή του ο κ.Αλαφούζος.

1138889Η συνέντευξή του: «Ας ξεκινήσω με τα θετικά. Ο Τάκης ήρθε να βοηθήσει το ποδοσφαιρικό κομμάτι της διοίκησης. Το γραφείο του είναι στην ΠΑΕ και ασχολείται με την συνολική στρατηγική, με τα ευρωπαϊκά θέματα και πως θα βελτιώσει τον σύλλογο. Χαιρόμαστε που τον έχουμε εδώ, έναν αθλητή με τόση εμπειρία αλλά και διοικητικά στην Εθνική με βαθιές προσβάσεις σε όλο το ποδοσφαιρικό σύμπαν.

Ο Νίκος ( Νταμπίζας) υλοποιεί και εισηγείται τις μεταγραφές, και πέρυσι ήταν επιτυχημένες. Και φέτος κάναμε μεταγραφές εδώ και καιρό, κινήσεις που είναι στην φιλοσοφία μας. Η φιλοσοφία μας δεν ήταν να κάνουμε μια νέα ομάδα κάθε χρόνο. Πέρυσι κάναμε 14, φέτος κάναμε 5.

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ και αυτός μεταγραφή είναι. Πιστεύουμε ότι με το επίπεδο του πρωταθλήματος και την οικονομική κατάσταση, δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα μεγάλα πρωταθλήματα. Με εξαίρεση κάποιους μεγάλους παίκτες, πιστεύουμε πως αν στηριχθούμε σε ξένες μεταγραφές θα παίρνουμε παίκτες που θα έρχονται για άλλους λόγους. Εκτιμούμε τους ξένους και ο Μπεργκ είναι το πιο τρανό παράδειγμα. Όμως μέσα από τις ακαδημίες και μέσα από Έλληνες παίκτες, όπως ο Δώνης που είδατε προχθές, θέλουμε να εξελιχθούμε».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο νέος Διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Τάκης Φύσσας: «Ο πρόεδρος είπε ότι αναλαμβάνω διευθυντής ποδοσφαίρου. Υπήρχε στο οργανόγραμμα η θέση και ήταν κενή. Την αποδέχτηκα με χαρά και ικανοποίηση. Δεν πρέπει να σταθούμε πολύ στο τι κάνω εγώ, γιατί τα σημαντικά είναι στο γήπεδο. Ο καθένας έχει το ρόλο του, έχει ξεχωριστά καθήκοντα και όλοι δουλεύουμε για το καλό του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα έχει καλή οργάνωση και είμαι στο στάδιο της ενημέρωσης και της αξιολόγησης και έπειτα θα βγάλω τις δυνατότητες που έχω, ώστε να πάει καλά ο Παναθηναϊκός. Έχω κάνει κάποιες εισηγήσεις, έχω παραθέσει το πλάνο που μπορεί ο Παναθηναϊκός να βελτιωθεί. Δεν είναι της παρούσης, όλοι θα κριθούμε στην πράξη.

Η προσπάθεια έχει αρχίσει από πέρυσι, αποπνέει υγεία η ομάδα και μπορούμε να στηριχτούμε στα νέα παιδιά. Στην Εθνική ζούσα το ελληνικό στοιχείο και το ξαναζώ από τον Παναθηναϊκό. Ήρθα και εγώ να βάλω το λιθαράκι μου ώστε η ομάδα να προχωρήσει και να πάει ακόμα καλύτερα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε. Εύχομαι να μην εμφανίζομαι πολύ.

Η φιλοσοφία υπάρχει και εγώ θα συνεισφέρω. Στο ήθος ο Παναθηναϊκός διαπρέπει και έχει άλλο επίπεδο. Όσο με βλέπετε, ουδέποτε έχω μπουκάρει και έχω δημιουργήσει προβλήματα. Η οικογένεια μου μου έμαθε τρόπους. Με κόσμιο τρόπο εξέφρασα κάποια παράπονα την περασμένη Κυριακή. Αυτό ήταν αποδεκτό και από τους διαιτητές. Απλώς, με αξιοπρέπεια και Παναθηναϊκό ήθος, εξέφρασα παράπονα, γιατί ήταν ολοφάνερα».

Μετά τον Τάκη Φύσσα, έκανε μια σύντομη τοποθέτηση και ο Νίκος Νταμπίζας: «Δεν έχω πολλά να πω σήμερα. Ο πρόεδρος και ο Τάκης με κάλυψαν. Ως γενική τοποθέτηση θα πω ότι βιώνοντας την ομάδα, ο Παναθηναϊκό είναι ένα κλαμπ με τεράστιες ευθύνες και υπήρξαν κάποια κενά που με την έλευση του Τάκη θα καλυφθούν με τον καλύτερο τρόπο. Υπάρχει ακόμα ένα ποδοσφαιρικό μυαλό, με αρμοδιότητες και λόγους, γιατί συχνά πολλά μπορούν να παρερμηνευτούν.

Με τον Τάκη έχω εξαιρετική προσωπική σχέση και αυτό είναι εχέγγυο για να λειτουργήσουμε όλοι μαζί με γνώμονα το καλό του συλλόγου. Όταν ο πρόεδρος μου ανέφερε τις προθέσεις του, ήταν ειλικρινής και αυτό πρέπει να περάσει από σήμερα. Ο Παναθηναϊκός έχει τεράστιες απαιτήσεις και χρειάζεται μία κοινή κατεύθυνση και έναν κοινό στόχο. Πρέπει να φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που πραγματικά του αξίζει. Αυτή η κατεύθυνση που θα κινηθούμε όλοι».

Στην συνέχεια άρχισαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων…

Η τελευταία σας φράση είναι με ήθος και αξιοπρέπεια προς τον διαιτητή. Χωράνε αυτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Φύσσας: «Ο Παναθηναϊκός είχε πάντα ευρωπαϊκό επίπεδο. Είχε αυτά τα στοιχεία. Φυσικά χωράει. Τα δεδομένα στην Ελλάδα γίνονται είδος προς εξαφάνιση. Σύμφωνα με την πρώτη συνάντηση που είχαμε, με βρήκε σύμφωνο. Ο Παναθηναϊκός κινείται στα πλαίσια αυτά. Όλα τα παιδιά έκαναν βήματα προόδου. Η ομάδα αποπνέει υγεία. Να συνεχίσουμε έτσι και έχουμε πολλά πρότζεκτ να υλοποιήσουμε. Και εγώ θα βοηθήσω και όλα θα εξελιχθούν περισσότερο. Με ήθος θα τα καταφέρουμε».

Κύριε πρόεδρε, πιστεύετε ότι ο Ντάλλας θα αλλάξει πράγματα;

Αλαφούζος: «Δεν θέλω να απαντήσω προς το παρόν. Τον έφερε η ΕΠΟ με όρους που δεν γνωρίζουμε. Οι διαιτησίες την Κυριακή ήταν κακές και δεν άλλαξε αυτό. Οι άνθρωποι που ήταν πέρυσι και ελέγχονται δικαστικά έχουν λόγο. Δεν το καταλαβαίνω. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν θέματα με τη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να έχουν λόγο. Μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση πρέπει να απέχουν».

Μπορεί ο κ. Ντάλλας να ελέγχει τους ορισμούς από τη Σκωτία;

Αλαφούζος: «Είναι αστείο, το είπαμε».

Αρκεί ο Παναθηναϊκός να κάνει καταγγελίες ή να περιμένουμε κάτι περισσότερο;

Αλαφούζος: «Έχουμε διαλέξει το δρόμο της μη συναλλαγής με το σύστημα. Είχαμε την ευκαιρία να συνδιαλλαγούμε και να πάρουμε ένα μερίδιο, όχι το μεγαλύτερο. Επιλέξαμε να αποκαλύπτουμε ότι βλέπουμε και να μην τα αφήνουμε, μέσω των νομίμων οδών. Εγώ έχω διπλή ιδιότητα, λόγω του ΣΚΑΙ και προβάλλουμε ότι βλέπουμε. Είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΕΠΟ να έχει κινέζικο τηλέφωνο και να μιλάει μυστικά με άλλους παράγοντες. Που ακούστηκε; Να μην έχει παραιτηθεί;».

Σκοπεύετε να πάτε στην ΟΥΕΦΑ;

Αλαφούζος: «Δεν ξέρω τι αρμοδιότητες έχει η ΟΥΕΦΑ με τόσα μέλη-ομοσπονδίες. Η Δικαιοσύνη έχει αυτό το ρόλο. Αυτή την στιγμή γνωρίζουμε ότι κάποιες ομάδες δεν έχουν πάρει άδεια από την ΕΕΑ και αυτή τη στιγμή τρεις ομάδες δεν έχουν πληρώσει φόρους, δεν έχουν ρυθμίσει φόρους. Όποια ομάδα σε οποιαδήποτε χώρα οφείλει να πηγαίνει την ασφαλιστική ενημερότητα για να βγουν τα δελτία.

Εμείς σε δύο χρόνια έχουμε πληρώσει 16 εκ. φόρους. Εάν πληρώναμε λιγότερους, θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερα μπάτζετ. Αυτά τα πράγματα είναι παράνομα. Στην παρανομία συμμετέχει και η ΕΠΟ. Δεν είναι δυνατόν 15 ομάδες να πληρώνουν φόρους και κάποιες ομάδες να κάνουν μεταγραφές με μαύρα λεφτά. Κάποιες ομάδες ρυθμίζουν φόρους, σταματάνε να πληρώνουν και ξανά τα ίδια. Ως πότε η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη θα αποδέχονται αυτή την κατάσταση;».

Έχετε μεταφέρει αυτά τα παράπονα στον κ. Σαρρή;

Αλαφούζος: «Τον κ. Σαρρή τον είχα επισκεφτεί θεσμικά στο γραφείο του, όταν υπήρχαν διαρροές ότι δεν θα παίρναμε άδεια. Πήγα στο γραφείο του, έκανα μία παράσταση για να πω ότι όλα αυτά δεν ίσχυαν. Από εκεί και πέρα, είχε συμφωνήσει ότι η διαιτησία είχε πρόβλημα και είχε πει ότι θα γίνουν αλλαγές. αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Με τον Σαρρή δεν έχω καλή σχέση. Δεν θέλω να κατονομάσω πρόσωπα που συμμετέχουν στο κύκλωμα. Η ΕΠΟ είναι θεσμός και την αναφέρω».

Στο οικονομικό κομμάτι, μπορείτε να μας κάνετε μία εκτίμηση της κατάστασης, κυρίως σε χρονικό ορίζοντα;

Αλαφούζος: «Ο Παναθηναϊκός στέκεται στα πόδια του και τώρα. Τα συσσωρευμένα χρέη δεν φεύγουν σε μία σεζόν. Όσα περισσότερα βγάζουμε, τόσο γρηγορότερα θα ξεχρεώσουμε. Εάν έχουμε παραπάνω, θα ξεχρεώσουμε, εάν δεν έχουμε θα σφίξουμε το ζωνάρι μας. Δεν πιστεύω ότι εάν ξοδεύαμε 2-3 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω θα άλλαζε κάτι. Δεν είμαστε το πρώτο παράδειγμα στην Ευρώπη. Αυτή είναι η οικονομική κατάσταση στον Παναθηναϊκό».

Μπορείτε να δώσετε συγκεκριμένα νούμερα;

Αλαφούζος: «Οι ισολογισμοί μας δημοσιεύονται κάθε σεζόν. Εκεί μπορείτε να τους δείτε. Δεν θα δίνουμε στη δημοσιότητα τα οικονομικά μας. Είμαστε ρυθμισμένοι, συνεπείς με τις υποχρεώσεις. Ένα παλιό χρέος μας περιορίζει και δεν μπορούμε να φτιάξουμε το Απήλιο ή τη Λεωφόρο και πάμε πιο αργά».

Έχετε εικόνα για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τη βοήθεια του;

Αλαφούζος: «Εάν είχε βοηθήσει θα το γνωρίζατε, είναι άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται εντός των media».

Με τη Λεωφόρο;

Αλαφούζος: «Με την Περιφέρεια τα πράγματα κυλούν ομαλά, ο εργολάβος που κάνει τα έργα θα πάρει απευθείας τα χρήματα. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να προκύψει πρόβλημα. Όταν αναλάβει επίσημα τη διοίκηση η κυρία Δούρου, θα έχω μία συνάντηση μαζί της».

Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για αντί-Μπεργκ;

Αλαφούζος: «Έχουμε ολοκληρώσει τις μεταγραφές μας. Εάν όμως βρεθεί ένας ποδοσφαιριστής σε οποιαδήποτε θέση ο οποίος θα μας ανεβάσει επίπεδο, η διοίκηση θα ανταποκριθεί. Αυτή τη στιγμή δεν κοιτάζουμε ενεργά την αγορά. Είναι δυσάρεστο πως σε μία τόσο ακραία ποδοσφαιρική ενέργεια, ο διαιτητής σηκώθηκε και έφυγε δεν είδε καν πως είναι ο παίκτης. Φαντάζομαι πως εάν ο Μάρκους φορούσε άλλη φανέλα , θα είχε άλλη αντιμετώπιση».

Τι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός για να αλλάξει το σύστημα των… βολεμένων ομάδων;

Αλαφούζος: «Πολλές από τις ενέργειες των τελευταίων ομάδων είναι παράνομες. Έχει γίνει φοροαποφυγή, φοροκλοπή, πολύ σοβαρά αδικήματα. Από εκεί και πέρα, μας νοιάζει να μην αδικούμαστε. Εάν οι άλλοι θέλουν να ξεφεύγουν από τη νομιμότητα και από το ήθος, το ευ αγωνίζεσθαι, είναι δικό τους θέμα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει μία τόσο καλή ομάδα ώστε να μην μπορούν να μας αντιμετωπίσουν τα δορυφορικά συστήματα. Δεν είναι όλες οι ομάδες το ίδιο. Οι περισσότερες τηρούν κάποιους κανόνες. Γιατί οι ομάδες οι οποίες είναι τακτοποιημένες να υποβιβαστούν αντί μιας άλλης που ενισχύεται παράνομα;».

Να πούμε τα ονόματα των ομάδων;

Αλαφούζος: «Μπορείτε να ανατρέξετε στην ανακοίνωση της ΕΕΑ και να τις δείτε. Είναι τρεις ομάδες. Εμείς κάναμε έρευνα και ξέρουμε ότι οι τρεις ομάδες έχουν τεράστια θέματα φορολογικά».

Νταμπίζας: «Ανοιχτή η υπόθεση του Αμπέντ»

Μετά τις τοποθετήσεις του Γιάννη Αλαφούζου για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Νταμπίζας δέχθηκε ερωτήσεις σχετικά με τις μεταγραφές του συλλόγου.

Υπάρχει καμία πιθανότητα για τον Αμπέντ;

Νταμπίζας: «Πάντα υπάρχει η προοπτική της επιστροφής. Ο Αμπέντ ήταν προτεραιότητα μας και δεν είναι κάτι που εξαρτάται από εμάς και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ο Παναθηναϊκός έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει τον παίκτη στην Αθήνα. Είναι ακόμα ανοιχτή η υπόθεση και πρέπει να περιμένουμε ως το φινάλε».

Πέρυσι στο σχεδιασμό σας τα πήγατε εξαιρετικά, κατά γενική ομολογία. Φέτος έχετε την ίδια αίσθηση; Με βάση όσα έχετε δει στην ομάδα, πως ταιριάζει αυτό με την τοποθέτηση του προπονητή;

Νταμπίζας: «Είναι νωρίς για συμπεράσματα. Πέρυσι είχαμε πει ότι θα κριθούμε από τα αποτελέσματα. Κινούμαστε με γνώμονα τις ανάγκες, και έχουμε μία ευελιξία για να καλύψουμε τις ανάγκες της ομάδας. Η αποτυχία και η επιτυχία είναι κοντινά συμπεράσματα στην Ελλάδα. Είναι η αρχή της σεζόν και αυτό που έχω πει είναι ότι θα κριθούμε από τα αποτελέσματα.

Η ομάδα έχει συγκεκριμένες ανάγκες, ο κ. Αλαφούζος έκανε μία γενικά περιγραφή. Εκεί λειτουργήσαμε και πάντα με βάση το πλάνο και τις αρχές που έχουμε. Υπήρχαν κάποιοι βασικοί πυλώνες και σε αυτό κινηθήκαμε. Οι μεταγραφές δεν είναι αυτοσκοπός και δεν λύνουν προβλήματα. Εάν θα είναι πετυχημένο ή όχι το ρόστερ, τα αποτελέσματα θα το κρίνουν. Μετά από τρία ματς, δεν μπορούμε να το πούμε. Με τη Σταντάρ τα ματς ήταν κρίσιμα, υπήρχε απώλεια αλλά είναι νωρίς».

Αισθάνεστε μία ευθύνη για την αργοπορία;

Νταμπίζας: Αυτό που σας λέω είναι ότι είχαμε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό. Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται στο σύνολο. Δεν ήταν οι ανάγκες της ομάδας ενός ποδοσφαιριστή που θα έκανε μαγικά. Η ομάδα βασίζεται σε μία λειτουργία, υπήρχαν συγκεκριμένες ανάγκες. Το να φέρεις έναν ποδοσφαιριστή επιπέδου με τα οικονομικά δεδομένα μας, δεν είναι εφικτό.

Θυμηθείτε τι συνέβη πέρυσι. Το είπα και στον πρόεδρο και θα ήταν εύκολο για μένα, να του πω ότι υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος εάν τον φέρουμε θα κάνει τη διαφορά. Ο πρόεδρος θα τον έφερνε αλλά εγώ δεν θέλησα να το κάνω.

Από τη στιγμή που δεν υπήρχαν τρανταχτές ελλείψεις έτσι επιλέξαμε να κινηθούμε. Έχουμε και άλλες προτεραιότητες, υπάρχουν χρήματα που επενδύονται στο προπονητικό κέντρο. Αυτό δεν είναι δικαιολογία εάν κάποιος έχει την αντίθετη άποψη. Η ομάδα έχει πολλές ανάγκες και όχι μόνο τις μεταγραφές».

Βρισκόμαστε στο τέλος των μεταγραφών. Τι πιθανότητες δίνετε για άλλη μία μεταγραφή και σε ποια θέση;

Νταμπίζας: «Είναι δύσκολο να κάνουμε κάτι. Είναι το απρόοπτο του Μάρκους, υπάρχει ο Μπερίσα που ήρθε για ένα σκοπό αλλά μέχρι το τέλος της μεταγραφικής και αν υπάρξει κάποιος παίκτης ο οποίος μας αρέσει, θα το δούμε. Πρέπει να καθίσουμε πιο ήρεμα να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει κάτι το εξαιρετικό».

Αλαφούζος: «Έχουμε τον Καρέλη και τον Κλωναρίδη, δύο εξαιρετικούς Έλληνες παίκτες με μεγάλη βελτίωση, έχουμε τον Πέτριτς ο οποίος είχε ένα απρόοπτο και έχουμε ένα νέο παίκτη από τη Ρόμα, ο οποίος μπορεί να μας βγει».

Για τον Μπαϊράμι ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμος;

Νταμπίζας: «Το σημαντικό είναι να μην έχει πισωγυρίσματα. Είναι κοντά στο να επανέλθει, προπονείται συνεχώς, είναι μία εξτρά λύση και θα δώσει ανάλογη βοήθεια. Είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει και θα βοηθήσει άμεσα».

Αλαφούζος: «Την Παρασκευή λειτουργεί το νέο γυμναστήριο»

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ρωτήθηκε και για τα βελτιωτικά έργα τα οποία γίνονται και θα γίνουν στο προπονητικό κέντρο στο Κορωπί.

«Χτίσαμε ένα νέο γυμναστήριο σύγχρονο, με νέα μηχανήματα που θα λειτουργήσει την Παρασκευή και είμαστε περήφανοι για αυτό. Χτίσαμε ένα νέο κτίριο 300 τ.μ. για γραφεία, έχουμε προγραμματίσει μία μεγάλη φύτευση στο Κορωπί ώστε να δημιουργήσουμε ένα φυσικό περιβάλλον για τους ποδοσφαιριστές μας. Θα καλλιεργήσουμε ακόμα και βιολογικά λαχανικά. Περιμένουμε να αρχίσουμε την κατασκευή ενός νέου ή δύο επιπλέον γηπέδων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξακολουθείτε να νιώθετε ως η τρόικα του Παναθηναϊκού ή νιώθετε κάπως καλύτερα;

Αλαφούζος: «Όσον αφορά την τρόικα αναφερόμουν στην ανάγκη να τεθεί σε νέα βάση το οικονομικό κομμάτι. Αυτό έγινε και τελείωσε. Όσον αφορά την εξυγίανση του Παναθηναϊκού, συμβαδίζει με αυτή του ποδοσφαίρου γιατί δεν γίνονται να δημιουργούνται συνθήκες άδικου ανταγωνισμού».

Για τη Σούπερ Λιγκ, όπου υπάρχει μία… συγκατοίκηση με τον Ολυμπιακό;

Αλαφούζος: «Επιλέξαμε να συμμετάσχουμε στη διοίκηση από το να απέχουμε. Ο χρόνος θα δείξει εάν κάναμε σωστά ή λάθος».

Φύσσας: «Είναι επίτευγμα αυτό που έχει καταφέρει ο Παναθηναϊκός με τα νέα παιδιά»

Ο Τάκης Φύσσας από την πλευρά του ρωτήθηκε στα μελλοντικά σχέδια του Παναθηναϊκού και τον στόχο να ξαναγίνει ο βασικός «αιμοδότης» της Εθνικής ομάδας.

«Αυτό είναι ένα από τα θέματα που έχω δώσει στον πρόεδρο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δίνει παίκτες στην Ελλάδα. Η Εθνική βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο και φεύγουν παίκτες. Στην επόμενη κλήση θεωρώ ότι πρέπει να βρίσκονται ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, ήρθε η ώρα να αρχίσει να συμβαίνει ξανά.

Εγώ έχω δέκα μέρες στην ΠΑΕ και αυτό που έβλεπα, γιατί πάντα τον παρακολουθώ τον Παναθηναϊκό, ξεχνάμε σε ποιο σημείο ήταν και ξεχνάμε με τις προσπάθειες του προέδρου και όλων των συνεργατών, έχουμε φτάσει να έχουμε ψηλά τον πήχη.

Να μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια της ομάδας. Πέρυσι ήταν κάτι πρωτόγνωρο να χάνει η ομάδα και ο κόσμος να τη χειροκροτά. Κανείς δεν θέλει να χάνει αλλά υπάρχει μία ωραία επαφή με τον κόσμο και πρέπει να το συνεχίσουμε με τις επιτυχίες της ομάδας» τόνισε ο Διευθυντής ποδοσφαίρου του Τριφυλλιού.

Σε εκείνο το σημείο πήρε τον λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος συμπληρώνοντας: «Αυτό είναι επίτευγμα και του κόσμου. Πόσο έχει ανέβει το επίπεδο του κόσμου μας. Δυστυχώς έχουμε λίγους να μας στηρίζουν. Διότι αυτός είναι ο τρόπος στήριξης της ομάδας. Υπάρχει και η Συμμαχία, αλλά αυτή ακολουθεί όσους είναι στο γήπεδο. Αλλά όσοι μας ακολουθούν, το κάνουν ζεστά».

Πόσο ψηλά μπορεί να κοιτάξει ο Παναθηναϊκός;

Αλαφούζος: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να προσπαθεί να βγει πρώτος. Δεν εννοώ ότι οι συνθήκες είναι ώριμες. Το έχω ξαναπεί. Δεν είναι εύκολο. Στην Ελλάδα έχουμε το ένα χέρι πίσω από την πλάτη, αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μας νιώσουν οι αντίπαλοι μας για τα καλά».

Τι κινήσεις γίνονται για να αυξηθούν τα έσοδα;

Αλαφούζος: «Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα. Όλα τα άλλα εξαρτώνται από την ανταπόκριση του κόσμου. Υπάρχουν επαφές, έχουμε προχωρημένες επαφές με τη φανέλα. Οι εποχές είναι δύσκολες και αυτό επηρεάζει τις συζητήσεις. Το ξέρετε από τις δουλειές σας».

Φύσσας: «Θα κάνω κάποιες κινήσεις, κάποιες ενέργειες ώστε να αναβαθμιστεί ο σύλλογος και να υπάρξουν κάποιες συνεργασίες και να βρούμε όφελος. Οπότε, καλύτερα πρώτα να κινηθούμε και μετά θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα».

Για την υπόθεση Καραγκούνη;

Αλαφούζος: «Υπήρχαν δύο πιθανές καταλήξεις. Να γυρίσει και να μην γυρίσει. Ο Γιώργος δεν είναι εδώ. Οπότε δεν ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις που είχαμε. Ο Γιώργος είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής για τον Παναθηναϊκό και για το ποδόσφαιρο».

Νταμπίζας: «Αρχίσαμε κάποιες επαφές, είχαμε τοποθετηθεί δημόσια, όταν σταμάτησαν οι επαφές. Αρχίσαμε μία προσπάθεια και δεν τη φέραμε εις πέρας. Ίσως στην εσωτερική λειτουργία δεν το τρέξαμε σωστά το συγκεκριμένο θέμα. Συνεχίζουμε το δρόμο μας. Ο Γιώργος είναι μία μεγάλη οντότητα για το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό αλλά συνεχίζουμε χωριστά».

By