Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στη Συρία

H μη κυβερνητική οργάνωση είναι η πρώτη ανεξάρτητη πηγή που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες

Copyright: Associated Press | Mohammad Hannon
Copyright: Associated Press | Mohammad Hannon

Περίπου 355 ασθενείς «που παρουσίαζαν νευροτοξικά συμπτώματα» πέθαναν σε νοσοκομεία της Συρίας, στα οποία παρέχουν βοήθεια οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) και όπου νοσηλεύονται σχεδόν 3.600 άνθρωποι από τις 21 Αυγούστου, ανέφερε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

«Τρία νοσοκομεία που βρίσκονται στην περιοχή της Δαμασκού και υποστηρίζονται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα παρέλαβαν, σε λιγότερο από τρεις ώρες το πρωί της Τετάρτης 21 Αυγούστου, περίπου 3.600 ασθενείς που παρουσίαζαν νευροτοξικά συμπτώματα, 355 από τους οποίους είναι νεκροί», ανέφεραν οι MSF.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα γίνονται έτσι η πρώτη ανεξάρτητη πηγή που επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών όπλων στην περιοχή της Δαμασκού, η οποία έχει αναφερθεί εδώ και πολλές ημέρες από τη συριακή αντιπολίτευση που κατηγορεί το καθεστώς ότι εξαπέλυσε μεγάλου εύρους επίθεση προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 1.300 ανθρώπων την Τετάρτη.

Το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το αρνείται και κατηγορεί τους αντάρτες ότι χρησιμοποίησαν τοξικά όπλα κοντά στη Δαμασκό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By