Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γ. Κοντογιάννης: Δεν θα κάνουμε δημοψήφισμα για κάθε νόμο που θα περνάμε

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου»

kontogiannisA

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την πώληση της μικρής ΔΕΗ υπερασπίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης επισημαίνοντας πως «τα χρήματα από τη «μικρή» ΔΕΗ θα πάνε στη ΔΕΗ για να τα επανεπενδύσει, για να εκσυγχρονίσει τα δικά της εργοστάσια και να μπορέσει να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες και φθηνότερο ρεύμα» ενώ σχολίασε με αιχμηρό τρόπο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα.

«Νόμο πάμε να περάσουμε. Σε κάθε νόμου που θα έχει αντίρρηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουμε δημοψήφισμα;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον real fm,  ο κ. Κοντογιάννης και εξέφρασε την εκτίμηση πως «το ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η ΔΕΗ αλλά η δημιουργία μίας συμμαχίας με στόχο το μπλοκάρισμα της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο επίταξης των εργαζομένων ανέφερε: «Οι απεργίες είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα του καθενός. Αν η απεργία κριθεί νόμιμη από το δικαστήριο, σαφέστατα μπορούν να τη συνεχίσουν. Αν κριθεί παράνομη και καταχρηστική, τότε η δικαιοσύνη τους λέει να γυρίσουν στις δουλειές τους. Στην περίπτωση αυτή, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, τότε η κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να κάνει χρήση του συνταγματικού δικαιώματος που έχει για να προστατεύσει τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου, μέσω της επίταξης».

 

By