Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δένδιας: Η χώρα πρέπει να έχει σοβαρή αντιπολίτευση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σαμποτάρει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας»

dendias

Στο στόχαστρο έβαλε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας τόσο τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο επιτέθηκε ασκώντας αιχμηρή κριτική.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο κ.  Δένδιας και αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ, τους κατηγόρησε πως επιχείρησαν «να θέσουν σε πλήρη ομηρία την κοινωνία και την οικονομία», την εποχή μάλιστα που, όπως ανέφερε, «η χώρα στηρίζεται στην άφιξη χιλιάδων τουριστών», ενώ εξαπέλυσε ευθείες βολές και  στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η χώρα πρέπει να έχει μία αντιπολίτευση σοβαρή», ανέφερε χαρακτηριστικά και καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντπολίτευσης προσπάθεια να «σαμποτάρει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας» ενώ έσπευσε να επισημάνει πως η πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει «πολιτικές που ακολουθούνταν στη Λατινική Αμερική τη δεκαετία του 1960″.

Ο υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «με κρατικούς πόρους που δεν υπάρχουν ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει» και υπογράμμισε πως «το σχέδιο αποκρατικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» είναι το μόνο σοβαρό σενάριο για την κεφαλαιακή ενίσχυση της επιχείρησης».

«Χωρίς επενδυτές δεν θα βρεθούν τα χρήματα για το υπόλοιπο 70% της ΔΕΗ. Η επιλογή είναι ανάμεσα στο να πας καλύτερα και το να πας πολύ, πολύ χειρότερα και να γυρίσεις σε προηγούμενες εποχές», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

By