Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δεκαήμερο φθινοπωρινών εκπτώσεων

Από 1-10 Νοεμβρίου

ekptoseisΔεκαήμερο φθινοπωρινών εκπτώσεων θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά εφέτος από την 1η έως τις 10 Νοεμβρίου.

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι οι 10 ημέρες των εκπτώσεων, όπως αναφέρονται στο νόμο είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, άρα φέτος τελευταία ουσιαστικά ημέρα των εκπτώσεων είναι το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2013.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By