Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δεν κόστισε στον Παναθηναϊκό η ήττα στη Βαρκελώνη

Στα χέρια της ομάδας του Αλβέρτη η πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας 

FotoPao_FCB.v1396005940

Ένα 10λεπτο άντεξε απέναντι στη Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας. Οι Καταλανοί επιβλήθηκαν άνετα της ελληνικής ομάδας με 84-62 στο «Παλαου Μπλαουγκράνα» κι εξασφάλισαν την πρώτη θέση του Ε΄ ομίλου και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Η ήττα- με «κάτω τα χέρια»- των «πρασίνων» στη Βαρκελώνη (6η σε 12 ματς) μπορεί να χαρακτηριστεί χωρίς κόστος, λόγω του αποτελέσματος στην Τουρκία και τη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο επί της Φενερμπαχτσέ. Αρκεί την επόμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός να επιβληθεί της Μάλαγα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, προκειμένου να «τσεκάρει» το εισιτήριο για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Το πάθημα με τη Λαμποράλ Κούτσα πρέπει να έγινε μάθημα για το «τριφύλλι», που κρατάει την τύχη στα χέρια του και μόνο εάν αυτοκτονήσει θα μείνει εκτός συνέχειας. Για την ιστορία, η Μπαρτσελόνα έκανε το 12/12 στη Β΄ φάση του θεσμού και δείχνει ασταμάτητη για το φάιναλ φορ του Μιλάνου.

Μοναδικός διασωθείς από το «ναυάγιο» του Παναθηναϊκού ήταν ο Ρόκο Ούκιτς που τελείωσε το ματς με 13 πόντους. Από κει και πέρα…το χάος…

Με όπλο την πολύ καλή άμυνα, σε συνδυασμό με την αστοχία των παικτών της Μπαρτσελόνα έξω από τη γραμμή των 6.75, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει μικρό προβάδισμα στο πρώτο 10λεπτο (14-15), δείχνοντας ικανός να «κοιτάξει στα μάτια» την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Με τον Ούκιτς να πετυχαίνει τους πρώτους 7 πόντους των «πρασίνων» και τον Τόμιτς τους πρώτους 6 των Ισπανών το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο στην πρώτη περίοδο. Η αστοχία του Ναβάρο, αλλά και του Όλεσον, που μπήκε για να βρει το δρόμο προς το καλάθι από μακριά, η ελληνική ομάδα ήλεγξε το ρυθμό και πήρε το μικρό προβάδισμα.

Εντελώς διαφορετικό ήταν το σκηνικό στη συνέχεια και ιδιαίτερα στα τελευταία 6-7 λεπτά της δεύτερης περιόδου. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ενώ ξεκίνησαν καλά, έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους μετά το 14ο λεπτό, γεγονός που είσε ως συνέπεια να ξεφύγουν οι Καταλανοί αρχικά με 7 πόντους και να κλείσουν το ημίχρονο στο +10 (42-32). Εκτός του ότι οι «πράσινοι» έχασαν τα ριμπάουντ και την αυτοσυγκέντρωσή τους, οι Ισπανοί…βρήκαν τα μακρινά σουτ με τους Ολεσοντ, Ναβάρο, ενώ σημαντική «ζημιά» προκάλεσε στην άμυνα του «τριφυλλιού» και ο Αμπρίνες.

Το παιχνίδι στο «Παλαου Μπλαουγκράνα» ουσιαστικά τελείωσε στην 3η περίοδο, όταν η «Μπάρτσα» ξέφυγε με το…καλημέρα 47-32 και κατάφερε στη συνέχεια με σωστή διαχείριση να διατηρεί τη διαφορά ασφαλείας. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έμεινε αρκετά πίσω στο σκορ δεν έδειξε και δεν μπόρεσε ότι θα μπορούσε να επανέλθει. Οι παίκτες του δεν έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι, έκαναν σουτ της…απελπισίας και σε συνδυασμό με την κακή βραδιά που βρέθηκαν οι περισσότεροι, επήλθε φυσιολογικά η ήττα. Η διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου έφτασε στο +18 (64-46) και η τελευταία περίοδος ήταν τυπικής διαδικασίας.

By