Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Δ. Κούρκουλα με αντιπροσωπεία Ευρωβουλευτών

Στην ατζέντα οι πολιτικές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας το α” εξάμηνο του 2014

kourkoulasΣυνάντηση είχε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας στο Υπουργείο Εξωτερικών, με αντιπροσωπεία Ευρωβουλευτών από την Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις πολιτικές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας το α’ εξάμηνο του 2014.

Παράλληλα, ο κ. Κούρκουλας ξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η πρώτη που επισκέπτεται την Ελλάδα ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην πρωτόγνωρη προσπάθεια που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια για να εξέλθει από την κρίση και στη σημαντική βελτίωση που έχουν παρουσιάσει τα μακροοικονομικά μεγέθη.

Αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, o κ. Κούρκουλας υπογράμμισε ότι το στοίχημα σήμερα είναι η επανατοποθέτηση της ευρωπαϊκής ιδέας στη καρδιά και το μυαλό των ευρωπαίων πολιτών, ενώ δήλωσε ότι θα αποτελούσε όνειδος η επικράτηση στις ευρωεκλογές αντιευρωπαϊκών δυνάμεων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία των Ευρωβουλευτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς Malcolm Harbour, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα και θα έχει επαφές με μέλη της κυβέρνησης και φορείς της αγοράς.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By