Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δημοσκόπηση Αlco: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 1,4% έναντι της ΝΔ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 1,4% έναντι της ΝΔ προκύπτει από δημοσκόπηση της ALCO, ενώ ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα για τη συμπεριφορά των εκλογέων στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

dimoskopisi

Συγκεκριμένα στην έρευνα της Alco που διεξήχθη την περίοδο 5-11 Φεβρουαρίου, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24,  σε δείγμα 1.000 πολιτών, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,4% έναντι 20% ΝΔ και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7,4%, ΚΚΕ με 5,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,9%, ΠΑΣΟΚ με 4%  και η ΔΗΜΑΡ στο 3%. Το ποσοστό της αποχής ανέρχεται στο 9,1%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 42% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα πάει να ψηφίσει στις ευρωεκλογές για να στηρίξει την κυβέρνηση, έναντι 37% που δηλώνει ότι θα προσέλθει στην κάλπη για να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση. «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» λέει το 21%. Εν τω μεταξύ το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν ανέρχεται στο 75% και οπως εκτιμάται η απόφαση για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών με σταυροδοσία κι όχι με λίστα ενδέχεται να ενισχύσει περαιτέρω το ποσοστό της συμμετοχής.

By