Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Διάσημες «φωνές» για τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα

Ο Νέλσον Μαντέλα αποτέλεσε μια από τις πιο χαρισματικές φυσιογνωμίες του αιώνα μας. Μουσικοί, καλλιτέχνες, ποιητές, ηθοποιοί και τοπ μόντελ τον θαύμαζαν. Ανάμεσά τους, ο Μάικλ Τζάκσον, ο Σίντνεϊ Πουατιέ, η Κέιτ Μος, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, οι Σπάις Γκερλς, η Σαρλίζ Θέρον για να αναφέρουμε μερικούς.

Από τη δεκαετία του 1960, όταν ήταν πολιτικός κρατούμενος και η Νότια Αφρική ζούσε στις απάνθρωπες συνθήκες του απαρτχάιντ, μέχρι τη δεκαετία του 1990 και την ανάληψη της προεδρίας της χώρας, ο Μαντίμπα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τραγούδια, ποιήματα, συναυλίες και ταινίες.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, πολλά γνωστά αστέρια της σόου μπιζ μίλησαν για τη ζωή και την κληρονομιά που μας αφήνει ο ηγέτης της Νοτίου Αφρικής.

«Περίμενα τα δυσάρεστα νέα εδώ και αρκετό καιρό. Παρουσιάσαμε την ταινία για τη ζωή του, την περασμένη εβδομάδα, εδώ, με την κόρη του Ζίντζι και τον παραγωγό της, Άναντ Σινγκ.Ήμουν σε επαφή με την οικογένεια, οπότε γνώριζα τι συνέβαινε. Είναι πολύ δύσκολο. Πέρασα σχεδόν πενήντα χρόνια μαζί του» δήλωσε ο Κουίνσι Τζόουνς.

«Το έμαθα. Ήμουν στενοχωρημένη και συγκινημένη, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ μια ζωή, καλύτερη από τη δική του» ανέφερε η ηθοποιός Μόλι Ρίνγκγουολντ.

«Άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού. Άλλαξε τον κόσμο. Είναι από τις προσωπικότητες που θα έχουμε τη φωτογραφία του, για αιώνες στους τοίχους μας» επισήμανε ο Μπραντ Πιτ.

«Η κληρονομιά του στον κόσμο είναι πάρα πολύ σημαντική. Έχει μεγάλη συμβολική αλλά και πραγματική αξία. Επειδή έμεινε στη φυλακή για 20 χρόνια και βγήκε συγχωρώντας τους πάντες. Είναι μια κληρονομιά που αφορά όλους μας» ανέφερε η Κάρλα Μπρούνι.

«Η ζωή του ήταν πηγή έμπνευσης και αγώνα. Δεν ήταν μια τέλεια ζωή, ούτε ο ίδιος ήταν αλάνθαστος. Ήταν όμως ο κατάλληλος άνθρωπος και είχε αυτή την συγκλονιστική δύναμη της θέλησης. Ύψωσε το ανάστημά του και είπε απλά όχι άλλο» ομολόγησε ο Κέβιν Κόστνερ.

Μερικοί από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς τον Χόλιγουντ τον υποδύθηκαν σε ταινίες. Αξέχαστη ήταν η ερμηνεία του Μόργκαν Φρίμαν στην ταινία «Ανίκητος» του Κλιντ Ίστγουντ το 2009, που είχε ως θέμα της την ομάδα ράγκμπι της Νοτίου Αφρικής.

Πριν λίγες μέρες, βγήκε στους κινηματογράφους και η ταινία «Μαντέλα: Ο μακρύς δρόμος προς την Ελευθερία». Το ρόλο του νοτιοαφρικανού ηγέτη ερμηνεύει ο Ίντρις Έλμπα.

Euronews

(Visited 1 times, 1 visits today)
By