Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Διαδήλωση έξω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την οικονομική λιτότητα στην Ευρώπη.

diadilwsiΠερισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν υπό βροχή το πρωί μπροστά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φραγκφούρτη για να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές λιτότητας στην ευρωζώνη. Η διαδήλωση οργανώθηκε από την αντικαπιταλιστική οργάνωση Blockupy, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι διαδηλωτές είναι μεταξύ 1.200 και 1.500, όταν η Bockupy κάνει λόγο για 3.000 ανθρώπους. Η αστυνομία ύψωσε από την Τετάρτη (29 Μαΐου) φράκτη γύρω από την ΕΚΤ για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν. Πολλές εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της πόλης, με τη βοήθεια ελικοπτέρων επιτήρησης, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει γνωστό τον ακριβή αριθμό τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Διαδηλωτές αποπειράθηκαν να περάσουν τα φράγματα» της αστυνομίας, δήλωσε εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού.

Μια εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε από την πλευρά της στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η τράπεζα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων της, σε συντονισμό με τις δυνάμεις της αστυνομίας. «Η ΕΚΤ εξακολουθεί να λειτουργεί στη διάρκεια των διαδηλώσεων», διευκρίνισε η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By