Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παραδόθηκε ο Ριζάι

Έληξε η ομηρία στις φυλακές.

 

filakies

Παραδόθηκε με ησυχία ο Ριζάι και η ομηρία των πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων είχε αίσιο τέλος.

Νωρίτερα, μετέδιδε το thepaper.gr:

Επέμβαση των ΕΚΑΜ έγινε πριν από λίγο στις φυλακές αλλά αποχώρησαν αμέσως. Κάποιοι κρατούμενοι που αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων άρχισαν να φωνάζουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι έχουν ανάψει φωτιές.

Η αστυνομία έχει απομακρύνει σε απόσταση 2 χιλιόμετρων από τις φύλακες τα τηλεοπτικά συνεργεία και τα ασθενοφόρα.

Παράλληλα,  στις φυλακές έχουν μεταβεί o εισαγγελέας Πρωτοδικών Άμφισσας και ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης Μάριος Σκανδάμης, ο οποίος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη.

Απελευθερώθηκε ο ένας από τους τέσσερις ομήρους που κρατά ο Αλκέτ Ριζάι, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έχουν κυκλώσει την περιοχή περιμετρικά των φυλακών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης ο όμηρος είναι ένας από τους σωφρονιστικούς  υπαλλήλους.

Ο βαρυποινίτης  μαζί με δυο συνεργούς και με την απειλή αυτοσχέδιων μαχαιριών, κρατά, από το Σάββατο το βράδυ, τέσσερις σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Μαλανδρίνου στη Φωκίδα, και ζητά αυτοκίνητο για να αποδράσει.

Ο δικηγόρος του Ριζάι, Σάκης Κεχαγιόγλου, προσπαθώντας να τον μεταπείσει  έκανε  έκκληση να δώσει τέλος στην ομηρεία:

«Αλκέτ, σε παρακαλώ θερμά να δώσεις άμεσα τέλος στην ομηρεία αθώων ανθρώπων. Προστάτευσε τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και τη ζωή σου και τον εαυτό σου. Με λογική και ψυχραιμία παράδωσε τα όπλα και τα εκρηκτικά και τελείωσε το. Σε παρακαλώ και σαν δικηγόρος σου και σαν φίλος σου μετά τα τόσα χρόνια της συνεργασίας μας και τις δίκες και τους αγώνες και τις αγωνίες που περάσαμε τόσο για εσένα όσο και για τη Σούλα. Στο ζητώ σαν χάρη… Σάκης».

Υπενθυμίζεται ότι ο αλβανικής υπηκοότητας κακοποιός είχε αποδράσει μαζί με το Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στo μεταξύ, σε  επιφυλακή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

 

 

 

 

 

By