Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Διαψεύδει το δημοσίευμα των FT o Ευ. Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο «σε κάθε περίπτωση»

venizelos-maximou

Το δίλημμα που έχει θέσει εν όψει των εκλογών επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε  συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.  «Οι πολίτες καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ψήφος τους θα ερμηνευτεί πολιτικά. Λέμε “ψηφίστε μας” για να μην αποσταθεροποιήσετε τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι εάν υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα όλα τα κόμματα πρέπει να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.

«Εναποθέτω την ευθύνη για τον τόπο στον ελληνικό λαό» τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως το δίλημμα που θέτει δεν είναι άλλο από το δίλημμα που θα θέσουν άλλοι το βράδυ των εκλογών. «Λέμε με εντιμότητα αυτό που υπάρχει ως θέμα» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη δήλωσή του ότι την επομένη των εκλογών θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο «σε κάθε περίπτωση» προκειμένου να τεθεί η «η αποτύπωση της κατάστασης».

«Θέλουμε να έχουμε την ευρύτερη συμμετοχή στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνεργασίας σε όλα» δήλωσε, επαναλαμβάνοντας ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση. «Χωρίς εμάς, το προοδευτικό πρόσημο, δεν θα υπήρχε τίποτα. Πρέπει να ξαναενώσουμε το έθνος, το έθνος δεν πορεύεται έτσι» συμπλήρωσε.

«Δεν πρόκειται να κρυφτώ από τις ευθύνες μου» επισήμανε σε περίπτωση αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος της Ελιάς. «Διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο για να γλιτώσουμε από την απόλυτη καταστροφή» ανέφερε με έμφαση.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διέψευσε το δημοσίευμα των Financial Times για τις Κάννες, ενώ αναφερόμενος στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για το δημοψήφισμα επανέλαβε ότι δεν είχε ενημερωθεί, αλλά αντέδρασε με τρόπο ώστε να μην πληγεί η χώρα. «Δεν άφησα να γίνει το δημοψήφισμα» πρόσθεσε.

Τι είπε για τη Σύνοδο Κορυφής στις Κάννες

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε  πως είχε προτείνει στον πρώην πρωθυπουργό, κατά την επιστροφή τους από τις Κάννες τον Νοέμβριο του 2011, να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, ώστε να ανακληθεί η απόφαση για το δημοψήφισμα, αλλά η πρότασή του δεν έγινε δεκτή από τον Γ. Παπανδρέου.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι στην απόφαση του επηρεάστηκε από την κόρη του. «Πήρα ένα e-mail από την κόρη μου στις 4 το πρωί που με έλεγε ό,τι είναι να κάνεις κάν” το τώρα”. Αν δεν είχα κάνει τη δήλωση στις 5 το πρωί δεν θα υπήρχαν τράπεζες την επόμενη ημέρα» ανέφερε.

Χαρακτήρισε δε «αστειότητα» την αναφορά ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο επέβαλε εκλογές στη χώρα και τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά από τον Ιούνιο του 2011 τον σχηματισμό κυβέρνησης με άλλον πρωθυπουργό.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι σέβεται τον Γ. Παπανδρέου ως πρώην πρωθυπουργό της χώρας,  τονίζοντας ότι «ο πρώτος που έχει ενδιαφέρον να ολοκληρωθεί η προσπάθεια της χώρας είναι ο Γ.Παπανδρέου».

By