Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δράση: Και το τρίτο πακέτο θα αποτύχει

Και το τρίτο πακέτο θα αποτύχει αν συνεχιστεί η πολιτική της υπερφορολόγησης και του υπερτροφικού κράτους, υποστηρίζει η Δράση σε ανακοίνωση της για τις δηλώσεις Σόιμπλε. 

fosphotos.com
fosphotos.com

«Το τρίτο πακέτο, στο οποίο αναφέρεται ο κ. Σοϊμπλε, χρειάζεται γιατί απέτυχε το δεύτερο και το δεύτερο χρειάστηκε γιατί απέτυχε το πρώτο», τονίζει η Δράση, σχολιάζοντας την προαναγγελία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τρίτο μνημόνιο.

Προβλέπει μάλιστα ότι: «Θα αποτύχει και το τρίτο αν συνεχιστεί η πολιτική της υπερφορολόγησης του ιδιωτικού τομέα και ενός υπερτροφικού κράτους, στο οποίο με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται ο κομματισμός, η διαπλοκή και η διαφθορά», καταλήγοντας: «Αν οι Ευρωπαίοι θέλουν να βοηθήσουν θα πρέπει τα χρήματα τους να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την αύξηση της χρηματοδότησης του στραγγαλισμένου ιδιωτικού τομέα, ιδίως των μικρών και μεσαίων εξωστρεφών επιχειρήσεων που είναι ο βασικός μοχλός για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Κι αν θέλουμε εμείς να βοηθήσουμε τον εαυτό μας θα πρέπει να αλλάξει ριζικά η ακολουθούμενη πολιτική προς την κατεύθυνση που προτείνει η Δράση. Λιγότεροι φόροι, μικρότερο κράτος, λιγότερος κομματισμός.»

Η Δράση υπενθυμίζει τέλος ότι: «Το αρχικό δεύτερο μνημόνιο προέβλεπε τον Φεβρουάριο του 2012 που ψηφίστηκε ανάκαμψη της οικονομίας στη διάρκεια του 2013 και συνολική ύφεση το 2012-2013 4-5%. Τελικά η ύφεση στη διετία θα ξεπεράσει το 10% και είναι ακόμα ζητούμενο πότε θα ξεκινήσει η ανάκαμψη.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By