Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Είναι ο Google Drive ο Dropbox killer;

google-drive
Σε σημαντικές μειώσεις στα συνδρομητικά πακέτα αποθηκευτικού χώρου, ανακοίνωσε σήμερα η Google για την cloud υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων, Drive.
Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τα επίσημα αποκαλυπτήρια της υπηρεσίας και τις πρόσφατες βελτιώσεις στις υποδομές της, η Google δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις στο κόστος απόκτησης επιπλέον αποθηκευτικού χώρου εκτός των 15GB τα οποία παραμένουν δωρεάν για κάθε χρήστη. Έτσι το κόστος των 100GB πλέον στο Google Drive στοιχίζουν μόλις $1.99 μηνιαίως από $4.99 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Αντίστοιχα το 1ΤΒ αποθηκευτικού χώρου στοιχίζει από $49.99 πλέον $9.99/μήνα ενώ για ειδικές περιπτώσεις υπάρχει δυνατότητα επιλογής αποθηκευτικού χώρου 10TB τα οποία κοστίζουν $99.99/μήνα.

Οι συγκεκριμένες τιμές είναι καλύτερες από αυτές του Dropbox το οποίο χρεώνει $9.99 ανά μήνα για 100 GB αποθηκευτικού χώρου ενώ η Microsoft χρεώνει $50 ετησίως για 100 GB και $100 για 200 GB αποθηκευτικού χώρου στην υπηρεσία OneDrive.

Όπως πάντα, η αγορά ενός από πακέτου αποθηκευτικού χώρου δεν ισχύει μόνο για το Google Drive αλλά και για άλλες υπηρεσίες της Google όπως το Gmail και τις φωτογραφίες που αποθηκεύει ο χρήστης στο Google+. Η ενεργοποίηση ενός από τα πακέτα μπορεί να γίνει από την παρακάτω ιστοσελίδα ενώ όσοι είναι ήδη συνδρομητές, θα μεταφερθούν αυτόματα σε καλύτερο πλάνο χωρίς επιπλέον χρέωση.

By