Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγκαταλείπουν την Αθήνα και οι τελευταίοι

Αρκετά αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

diodiaΜε κάθε τρόπο αποχωρούν από το κλεινόν άστυ οι κάτοικοι της Αθήνας για να βρεθούν σε κάποιο χωριό ή νησί για τις διακοπές του Πάσχα.

Η κίνηση στις εθνικές οδούς είναι ιδιαίτερα αυξημένη από το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, ενώ η Τροχαία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων και πραγματοποιεί ελέγχους σε κομβικά σημεία.

Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, ενισχυμένα μέτρα έχουν ληφθεί από τις υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, που κλιμακώνονται σταδιακά.

Συνεργεία της Τροχαίας διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν τα αεροπλάνα για τις μετακινήσεις τους, με αποτέλεσμα να έχουν προγραμματιστεί επιπλέον πτήσεις τσάρτερ για διάφορους προορισμούς, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση.

Ενδεικτικό είναι πως αυτές τις ημέρες θα εκτελούνται από 350-400 πτήσεις καθημερινά στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Έκτακτα δρομολόγια μπήκαν και στα πλοία για τους εκδρομείς που επέλεξαν να πάνε σε κάποιο νησί για τις διακοπές του Πάσχα. Aπό την προηγούμενη Παρασκευή από το λιμάνι του Πειραιά για τη νησιωτική Ελλάδα έγιναν 74 δρομολόγια και αναχώρησαν συνολικά 77.600 επιβάτες, 10.828 ΙΧ αυτοκίνητα, 3.174 φορτηγά και 2.127 δίκυκλα.

By