Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος… αλλά γυρνάει στη φυλακή ο Κάντας

Περιοριστικοί όροι για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών

mizes622_200114

Τη στερεότυπη φράση «αφού εισέπραξα εγώ μίζες, σίγουρα πήραν και οι πάνω από εμένα» επανέλαβε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας, Αντώνης Κάντας, κατά τη νέα πολύωρη συμπληρωματική απολογία του.

Ο κ. Κάντας οδηγήθηκε και πάλι στον ανακριτή προκειμένου να δώσει λεπτομέρειες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρεία Wegmann, για την οποία φέρεται να εισέπραξε προμήθεια.

Για τη συγκεκριμένη παράνομη πληρωμή έχει προφυλακιστεί και ο τότε εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Δημήτρη Παπαχρήστο.

Ο Αντώνης Κάντας φέρεται να παραδέχτηκε ότι πράγματι εισέπραξε από τον Δ.Παπαχρήστο μίζα 750.000 ευρώ, ενώ ο τελευταίος είχε υποστηρίξει ότι έδωσε στον Αντ.Κάντα 950.000 ευρώ.

Κατά την πολύωρη απολογία του ο Αντ.Κάντας φέρεται να «φωτογράφισε» δύο νέα πρόσωπα. «Τις θέσεις και τις ιδιότητες αυτών των προσώπων δεν μπορούσαν να αγνοήσουν οι προμηθεύτριες γερμανικές εταιρείες» είπε, σύμφωνα με «Το Βήμα».

Μετά την απολογία του, ο ανακριτής άφησε ελεύθερο τον κ. Κάντα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Βέβαια, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών παραμένει προφυλακισμένος με απόφαση του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή που διερευνά άλλη πτυχή της υπόθεσης (υποβρύχια).

Με δήλωση τους οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Γιάννης Μαντζουράνης και Ηλίας Μπίσιας χαρακτήρισαν την απόφαση ανακριτών και Εισαγγελέα, να τον αφήσουν ελεύθερο γι” αυτή την υπόθεση, ως «ισχυρό μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους πως όποιος συνεργάζεται αντιμετωπίζεται ευνοϊκά από τη δικαιοσύνη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By