Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελληνικού τύπου γιαούρτι θα σερβίρουν τα Starbucks στις ΗΠΑ

Από το προσεχές φθινόπωρο και σύντομα στα καταστήματα όλου του κόσμου

giaourti1Η γνωστή αλυσίδα καφέ που έχει ως έδρα της των Σιάτλ των ΗΠΑ, ενώνει τις δυνάμεις της με την γαλλική γαλακτοβιομηχανία Danone, για να λανσάρει από το προσεχές φθινόπωρο μια νέα σειρά εδεσμάτων από γιαούρτι ελληνικού τύπου.

Το προϊόν, το οποίο θα γίνει γνωστό με την ονομασία «Φρέσκια Εξέλιξη, μια έμπνευση της Danone» (Evolution Fresh inspired by Danone), θα είναι διαθέσιμο από το 2015 και μέσω του δικτύου διανομής της Danone και θα ακολουθήσει διεθνής επέκταση.

«Τα Starbucks, έχουν αναλάβει τη δέσμευση να εξελίσσουν και να ενισχύουν την εμπειρία των καταναλωτών τους με καινοτόμες και υγιεινές προτάσεις» σημειώνει σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Howard Schultz. «Θεωρούμε ότι η στρατηγική συμφωνία με την Danone, τον παγκόσμιο ηγέτη στα φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα παγκοσμίως, αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να αναπτύξουμε και να ανυψώσουμε την μάρκα «Evolution Fresh» τόσο μέσω των καταστημάτων μας όσο και μέσω των καναλιών διανομής της Danone» συμπληρώνει.

Η κίνηση αυτή για τα Starbucks σηματοδοτεί την επέκταση της μάρκας Evolution Fresh η οποία αποκτήθηκε το 2011 έναντι 30 εκατ. δολαρίων και σύμφωνα με την εταιρεία η συνεργασία με την Danone θα της επιτρέψει να εισέλθει σε μια αγορά ύψους 50 δισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα το γιαούρτι είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα προϊόντα παντοπωλείου εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά όμως το ελληνικό γιαούρτι έχει εκτοπίσει τελευταία τους ανταγωνιστές τους σε ρυθμό αύξησης πωλήσεων.

«Με ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά διαθέτοντας ακόμη μικρή διείσδυση στην αγορά γιαουρτιού, οι ΗΠΑ αποτελούν ευκαιρία-κλειδί για την Danone» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας Franck Riboud.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By