Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ενστάσεις Αυγερινοπούλου στο νομοσχέδιο για τα δάση

Αντισυνταγματικές κρίνει διατάξεις του νομοσχεδίου για τα δάση  η βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος Διονυσία Αυγερινοπούλου 

vouli-dispistia

Αντισυνταγματικές κρίνει διατάξεις του νομοσχεδίου για τα δάση που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος Διονυσία Αυγερινοπούλου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να τις καταψηφίσει.

Αναφερόμενη στην κοινοβουλευτική αλλά και επαγγελματική της ιδιότητα, καθώς είναι δικηγόρος με ειδίκευση στο περιβαλλοντικό δίκαιο, η Διονυσία Αυγερινοπούλου είπε πως από μια πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου, είδε ότι αρκετές από τις ρυθμίσεις του φαίνεται να είναι αντισυνταγματικές.

Σημείωσε ωστόσο, πως η στάση της στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου θα εξαρτηθεί από την επεξεργασία των διατάξεων από τις νομικές υπηρεσίες της Βουλής, ώστε «να μας φέρουν διαφορετικές ρυθμίσεις αυτών των τμημάτων που φέρονται να έχουν ευθεία αντισυνταγματικότητα».

Εάν επιμείνει πάντως, στη θέση της, ο Κανονισμός της Βουλής δίνει την δυνατότητα αντικατάστασής της από άλλο πρόθυμο να ψηφίσει βουλευτή, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι αριθμητικοί συσχετισμοί συμπολίτευσης – αντιπολίτευσης.

By