Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δίνουν ανθυγιεινό επίδομα σε… γραφιάδες του υπ. Άμυνας!

 Μια αποκαλυπτική επιστολή-καταγγελία, ενός τεχνικού υπαλλήλου του ΥΕΘΑ στο thepaper.gr

Screenshot_1

Μια επιστολή-καταγγελία από έναν τεχνικό υπάλληλο του υπουργείου Άμυνας λάβαμε στο thepaper.gr και την δημοσιεύουμε, αναμένοντας τις απαντήσεις από τους αρμοδίους.

Στην επιστολή αυτή, ο εν λόγω υπάλληλος καταγγέλλει τον Ειδικό Γραμματέα του ΥΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου, ο οποίος με απόφαση του χορηγεί ανθυγιεινό επίδομα ακόμη και σε… γραφιάδες του υπουργείου.

Στην Ελλάδα του Μνημονίου, σε ένα Δημόσιο που παλεύει να εξορθολογιστεί, είναι, άραγε, κίνηση δικαιοσύνης;

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή και το σχετικό έγγραφο. 

«Καταπληκτικός τρόπος παραβίασης διατάξεων ΚΥΑ χορήγησης ανθυγιεινού επιδόματος του ΥΠΕΘΑ

Με απόφαση του κ. Ειδικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνη Οικονόμου – η οποία υποτίθεται ότι παρέχει οδηγίες εφαρμογής – καταστρατηγεί τις Κοινές Υπουργικές Ααποφάσεις (ΚΥΑ) και «μοιράζει» προς πάσα κατεύθυνση επίδομα ύψους 150 ευρώ.

Σύμφωνα με έγγραφο που φέρει την υπογραφή του, χορηγείται στους τεχνικούς των στρατιωτικών νοσοκομείων επίδομα 150 ευρώ αντί των 70, όπως ρητά προβλέπει ΚΥΑ (ΦΕΚ-β΄465/24-2-2012, με το πρόσχημα ότι τα νοσοκομεία είναι και… στρατιωτικές μονάδες !!!

Αν ήταν έτσι κ. Οικονόμου, θα είχε προβλεφτεί από την αρχή αυτό.

Και, μην ξεχνάμε, ότι τα νοσοκομεία – όποια και να είναι αυτά – πρέπει να εναρμονίζονται μεταξύ τους και όχι να υπάρχει διαχωρισμός σε στρατιωτικά και πολιτικά στο θέμα του ανθυγιεινού επιδόματος.

Στη παράγραφο (ζ) του ιδίου εγγράφου χορήγει επίδομα 150 ευρώ σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε… γραφεία μέσα στα επιτελεία (ΓΕΑ-ΓΕΣ-ΓΕΝ). Οι υπάλληλοι αυτοί, ναι μεν έχουν την ειδικότητα του μηχανικού των  ΤΕΙ αλλά κάνουν καθαρά δουλειά γραφείου! 

Φυσικά δεν λέει και εδώ ότι τα επιτελεία είναι και αυτά στρατόπεδα, προφανώς γιατί ξέρουν όλοι – όσοι τουλάχιστον πήγαν φαντάροι – ότι εκεί όσοι εργάζονται (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) είναι «γραφιάδες».

Αγνοεί ο κ. Γραμματέας ότι τα πνεύμα του νομοθέτη για το ανθυγιεινό επίδομα, είναι να χορηγείται σε υπάλληλους που δουλεύουν κατά κύριο λόγο σε χειρονακτικές εργασίες και σε βεβαρημένο εργασιακό περιβάλλον.

Γι”  αυτό και αναφέρει μέσα στη ΚΥΑ ότι οι χώροι εργασίας των τεχνικών πρέπει να είναι «Ναύσταθμοι, στα Στρατιωτικά Εργοστάσια, Στρατιωτικά Αεροδρόμια – Ελικοδρόμια, σχηματισμούς και σε μονάδες των Ε.Δ. και  συνεργεία περιοχής του ΥΠΕΘΑ».

Προσθέτει λοιπόν τους «γραφιάδες» στο μέγιστο κλιμάκιο των 150 ευρώ και δεν προσπαθεί να προσθέσει και άλλες ειδικότητες υπαλλήλων όπως πχ ράπτριες-καθαρίστριες που καθαρίζουν τα γραφεία των «μηχανικών» του επιτελείου.

Η ντροπή και η κάθετη παραβίαση των ΚΥΑ ολοκληρώνεται με την χορήγηση 150 ευρώ σε τεχνολόγους και τεχνικούς που….. κάνουν μαθήματα σε σχολές όλων των σωμάτων, πουθενά μέσα στις ΚΥΑ δεν υπάρχει δικαιούχος επιδόματος που να ασκεί καθήκοντα εκπαιδευτικού!

Τι να σχολιάσει κανείς εδώ; Ας ξεκινήσει και η ΟΛΜΕ αγώνα να το πάρουν και αυτοί , που ξέρεις μπορεί να βρεθεί και εκεί ένας κ. Οικονόμου».

Ιδού το έγγραφο με την απόφαση του κ. Οικονόμου:

grafiades epidoma1

 

grafiades epidoma2

Ακολουθούν τα σχετικά ΦΕΚ για την χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/1399b_12.1336467763375.pdf

http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/465b_12.1330937153187.pdf

(Visited 1 times, 1 visits today)
By