Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επίθεση της ΔΗΜΑΡ σε ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Βούτση

«Οι δηλώσεις καταδεικνύουν το πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τους θεσμούς της Πολιτείας»

SYRIZA  meeting  / ?????? ??????????????? ?????Βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση, περί γενικής απαγόρευση της οπλοφορίας, εξαπέλυσε η ΔΗΜΑΡ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος «οι χθεσινές δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ  καταδεικνύουν περίτρανα το  πως αντιμετωπίζει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  τους θεσμούς της Πολιτείας και τους λειτουργούς της. Με απαξίωση και με ισοπεδωτική λογική».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η τρομοκρατία, η εγκληματικότητα, ο ρατσισμός, ο εκφασισμός της κοινωνίας αντιμετωπίζονται με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, χωρίς εκπτώσεις και αστερίσκους, μακριά από ιδεοληψίες»

Και η ΔΗΜΑΡ καταλήγει λέγοντας «τα πολιτικά κόμματα που πιστεύουν στη Δημοκρατία και στη Συνταγματική μας τάξη, οφείλουν να στηρίζουν και να υπερασπίζονται τους θεσμούς της Πολιτείας και όχι να βάλουν εναντίον τους. Αν δεν το πράττουν, πριονίζουν τα θεμέλια του ίδιου του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».

Επίθεση και από τη ΝΔ  

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα είχε εξαπολύσει χθες και η Νέα Δημοκρατία. «Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και τους πολίτες ανυπεράσπιστους σε κάθε εγκληματικό στοιχείο, όμως οι αστυνομικοί (“μπάτσοι” κατά το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ) ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για την ασφάλεια του κάθε Έλληνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η απάντηση του Βούτση

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσης απαντώντας χαρακτήρισε «αδιανόητο να δημιουργείται σύγχυση» από την δήλωσή του, στην οποία, όπως λέει, με σαφήνεια αναφέρεται στην ανάγκη γενικότερης απαγόρευσης οπλοφορίας όλων των πολιτών, εκτός των περιπτώσεων που αν κινδυνεύουν θα πρέπει να τυγχάνουν της φύλαξης από την αστυνομία.

«Από πουθενά δεν προκύπτει ότι εννοώ τη μη οπλοφορία εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών, άλλωστε η θέση μας είναι γνωστή για τη μη οπλοφορία στη διάρκεια των διαδηλώσεων», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By