Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επίθεση χάκερ σε… τουαλέτες

Μέσω μιας εφαρμογής για κινητά

SatisToiletΚι όμως, μετά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα κινητά επιτήδειοι μπορούν πλέον να «χακάρουν» ακόμη και η τουαλέτα που πάτε για την ανάγκη σας. Προς το παρόν αυτό είναι εφικτό τουλάχιστον στην Ιαπωνία, η οποία φημίζεται για τις υπερσύγχρονες λεκάνες της, οι οποίες πετάνε νερό για μπιντέ, στεγνώνουν με ζεστό αέρα τα επίμαχα σημεία, παίζουν μουσική, διαθέτουν θερμαινόμενο καπάκι και πολλά άλλα.

Η εταιρεία Trustwave Holdings, δημοσίευσε την 1η Αυγούστου ανακοίνωση… ασφαλείας, για τις ιαπωνικές λεκάνες Satis που διαφημίζονται ακόμη και στις ΗΠΑ και μπορούν να ρυθμιστούν μέσω εφαρμογής για κινητά Android με την ονομασία «My Satis».

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση αυτή, οι λεκάνες Satis είναι ευάλωτες σε… επιθέσεις, καθώς οποιοσδήποτε κατεβάσει στο κινητό του τη σχετική εφαρμογή μπορεί να ελέγχει απόλυτα τις λειτουργίες της λεκάνης. Ο «χάκερ» εφόσον βρίσκεται εντός εμβέλειας, μπορεί μέσω bluetooth, να τραβήξει ξαφνικά το καζανάκι στη λεκάνη που χρησιμοποιεί κάποιος άλλος, να ανοιγοκλείσει το καπάκι, να ανεβάσει τη στάθμη, να αρχίσει να πετάει νερό, να ενεργοποιήσει το ζεστό αέρα για στέγνωμα και να προκαλέσει άνευ προηγούμενου απόγνωση στον χρήστη της.

 

 

japan-lifestyle-health-technology-toilets

(Visited 1 times, 1 visits today)
By