Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επιθέσεις λυκοφιλίας βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ

Η Κουμουνδούρου αντιμετωπίζει με προσοχή τις «επιθέσεις φιλίας» από στελέχη του ΠΑΣΟΚ

tsipras622_201113

Ενορχηστρωμένες επιθέσεις «φιλίας» με σκοπό να αποδομήσουν το αντιμνημονιακό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πίσω από τα χθεσινά «χτυπήματα» Σκανδαλίδη και Πανάρετου στην Κουμουνδούρου, τα οποία μάλιστα όπως εκτιμάται έρχονται σε πλήρη σύμπνοια με το καθημερινό πλέον χτύπημα του εκδοτικού συγκροτήματος του ΔΟΛ.

Για τη μεν πρώτη περίπτωση, η αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, καθώς χαρακτήριζε τον Κώστα Σκανδαλίδη εκπρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού και της επί δεκαετίας διαπλοκής. Μάλιστα, το πρόσωπο του Κ. Σκανδαλίδη είχε εδώ και ημέρες φωτογραφηθεί από διάφορα ιντερνετικά μέσα ως το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που αποζητά στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Βουλευτής της «προεδρικής φρουράς» της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως «μόνο ύποπτες μπορεί να θεωρούνται αυτές οι διαρροές.

Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα και πλέον αρχίζουν να κοιτούν την προσωπική τους «πολιτική επιβίωση».

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού υφίσταται τις καταστροφικές συνέπειες της ακολουθούμενης από την συγκυβέρνηση πολιτικής. Δημοσιεύματα σαν και αυτά που αναφέρονται σε δήθεν συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη κομμάτων του νεοφιλελευθερισμού και της διαπλοκής σαν κι αυτό που υπηρέτησε πιστά επί δεκαετίες ο Κ. Σκανδαλίδης και οδήγησαν την χώρα στη σημερινή κατάσταση, είναι προκλητικά αν δεν είναι γελοία» ανέφερε η ανακοίνωση της Ν.Ε. Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ.

skandalidis800i_091113

Από την πλευρά του ο κ. Πανάρετος, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου απηύθυνε κάλεσμα στο ΣΥΡΙΖΑ να «εκμεταλλευθεί» τους παπανδρεϊκούς. Η είδηση προκάλεσε εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου, με στελέχη του κόμματος να αναρωτιούνται δηκτικά «με τα ορφανά του Γ. Παπανδρέου που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση;»

Στον απόηχο των επίμαχων δηλώσεων από την Κουμουνδούρου παραπέμπουν στις πρόσφατες τοποθετήσεις τόσο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Δημήτρη Παπαδημούλη, όσο και του γραμματέα του κόμματος, Νίκου Βούτση.

pasok622_201113

 

Ο μεν πρώτος είχε τονίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συμμαχίες ακόμα και στην περίπτωση που πετύχει αυτοδυναμία, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι θα αποτελέσει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την ανακύκλωση του ίδιου πολιτικού προσωπικού, ενώ ο δεύτερος υπογράμμισε πως «προχωράμε με τους βουλευτές που εξέλεξε ο κόσμος στις γραμμές μας και δεν έχουμε ενδιαφέρον ποσοτικής επαύξησης. Ενθαρρύνουμε πολιτικά, ιδεολογικά και κοινοβουλευτικά όσους σηκώσουν το ανάστημα τους».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By