Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επιμένει ο Σαμαράς: Εκλογές το 2016

Συνεχίζεται η κόντρα της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση

samaras

Τη θέση του υπέρ της διεξαγωγής εκλογών το 2016 επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως όποιος τις προκαλέσει το 2015, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα έχει και την πολιτική ευθύνη:

«Εκλογές, ο Ελληνικός Λαός τις θέλει το 2016. Και η προσπάθειά μου είναι να γίνουν το 2016. Εκείνος που θα επιδιώξει να γίνουν το 2015, θα έχει και την πολιτική ευθύνη. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να γίνουν το 2015, μην κάνετε λάθος. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να γίνουν το 2016. Και εγώ κριτήριό μου μόνο, έχω την Ελλάδα», κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως από την Κουμουνδούρου, συνεχίζονται οι «βολές» μετά και από τις δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια την Πέμπτη, με νέο πεδίο τη Βουλή και την αντιπαράθεση που είχε το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονονικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει η επόμενη Βουλή με κυρίαρχη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ και διαμήνυσε ότι η σημερινή κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση. «Οφείλετε να σεβαστείτε την ετυμηγορία του λαού και μην επιχειρείτε να δεσμεύετε τις επόμενες κυβερνήσεις και την κρίση του λαού», επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας, που επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για την πολιτική που ασκεί έναντι των τραπεζών με αφορμή την υπόθεση του ΤΤ, αλλά και τα επισφαλή δάνεια των υπολοίπων τραπεζών –«για να σωθούν οι τράπεζες, γονατίζει ο λαός», τόνισε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By