Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΕΡΤ: Τη Δευτέρα νέα συνάντηση Καψή – εργαζομένων

Σε εξέλιξη γενική συνέλευση στο ραδιομέγαρο

kapsisΝέα συνάντηση αναμένεται να έχουν τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στην πρώην ΕΡΤ με τον Π. Καψή. Στο μεταξύ, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη, στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, γενική συνέλευση των εργαζομένων προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους μετά τα όσα τους είπε ο αρμόδιος υφυπουργός για την δημόσια τηλεόραση.

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα ο υφυπουργός είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι εντός των επομένων ημερών θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η μεταβατική δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία.

Ο Παντελής Καψής μιλώντας στην εκπομπή του Mega επανέλαβε ότι η απόφαση του ΣτΕ πρέπει να εφαρμοστεί και ότι κάνει προσπάθειες ώστε να υπάρξει κάποια συμφωνία και προσέγγιση με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καθώς όπως υποστήριξε, αρνούνται να υπογράψουν τις μεταβατικές συμβάσεις εργασίας τους. Ο Παντελής Καψής θα συναντηθεί σήμερα το πρωί με τους δημοσιογράφους και ευελπιστεί ότι θα υπάρξει συμφωνία.

Ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σχολίασε πως είναι μια ιστορική ευκαιρία να αλλάξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και ξεκαθάρισε, σχετικά με το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η λειτουργία της μεταβατικής περιόδου της νέας ραδιοτηλεόρασης, πως «το deadline είναι 24ώρων».

«Βασιζόμαστε στο σχέδιο Μόσιαλου και θέλουμε η λειτουργία της νέας ΕΡΤ να αποκοπεί από τα πολιτικά κόμματα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καψής.

Ο Παντελής Καψής επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι σε περίπτωση κατά την οποία οι εργαζόμενοι δεν αποχωρήσουν από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, «υπάρχουν λύσεις» και θα εκπέμψει από αλλού. Αλλά και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μπουν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ για να διώξουν τους εργαζομένους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By