Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ευ. Βενιζέλος: Οι κοινωνίες της Ευρώπης θέλουν ανάπτυξη

Η ιταλική προεδρία στην ΕΕ θα συνεχίσει τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας υποστηρίζει ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών

benizelos-mogkerini638

«Η συνάντησή μου με την Ιταλίδα υπουργό Εξωτερικών ήταν χρήσιμη, πρακτική και αποδοτική» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με την επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι. Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι «η ιταλική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το δεύτερο εξάμηνο του έτους, στην πραγματικότητα μπορούμε να πούμε ότι θα συνεχίσει τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας» και ότι «το μεσογειακό έτος 2014 λειτουργεί».

Σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο, «οι κοινωνίες της Ευρώπης έχουν κοινές αγωνίες: θέλουν ανάπτυξη, επενδύσεις, θέσεις εργασίας και δεν αντέχουν άλλες πολιτικές λιτότητας και άλλη ανεργία».
Η Φενετερίκα Μογκερίνι προσκάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ οι δυο υπουργοί συμφώνησαν στην ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία της τραπεζικής ένωσης.

By