Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η έπαυλη του Αλ Καπόνε στο Μαϊάμι βγαίνει στο σφυρί έναντι 8,5 εκατ. δολ.

Ενα από τα πιο διάσημα ακίνητα της παραλίας του Μαϊάμι βγαίνει στο σφυρί.

1Σε αυτό το εντυπωσιακό παραθαλάσσιο συγκρότημα άφησε την τελευταία του πνοή ο γνωστός γκάνγκστερ από το Σικάγο μετά την απελευθέρωση του από τις φυλακές του Αλκατράζ.

Μάλιστα, λέγεται ότι στην έπαυλη αυτή είχε σχεδιάσει τη «Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου» του 1929, όταν οι άντρες του σκότωσαν εφτά αντίπαλους μαφιόζους σε μια αποθήκη του Σικάγο.
Πρόκειται για μία έπαυλη 900 τ.μ με πισίνα και μεγάλη…ιστορία αφού από εκεί πέρασαν οι μεγαλύτεροι γκάνγκστερ της εποχής.

Al_CaponeΜετά το θάνατό του Καπόνε, το 1947, η κατοικία παρέμεινε στην οικογένειά του, μέχρι τη δεκαετία του 1970 οπότε αγοράστηκε από τον Χένρι Μόρισον, πρώην πιλότο των αερογραμμών Delta. Το 2011 ανακαινίστηκε και τέθηκε προς πώληση για περίπου 10 εκατ. δολάρια. Πριν από έξι μήνες την αγόρασε μία εταιρεία από τη Φλόριντα, την οποία διευθύνει ο Νεοϋορκέζος Αντονι Πανεμπιάνκο, έναντι 7,4 εκατ. δολ. και τώρα την πουλάει  8,5 εκατ. δολάρια.

Η εντυπωσιακή έπαυλη κτίστηκε το 1922 από την  Clarence Busch, μέλος της οικογένειας Anheuser-Busch, που ασχολείτο με τη ζυθοποιία. Ο Καπόνε, ο οποίος έκανε μία τεράστια περιουσία εισάγοντας και πουλώντας ποτά κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης, την αγόρασε το 1928 έναντι 40.000 δολαρίων, αφού τον είχαν εκδιώξει από το Σικάγο και το Λος Αντζελες.

Πολλά από τα ποτά που εμπορευόταν προέρχονταν από το Μαϊάμι και τη νότια Φλόριντα”, λέει ο Πολ Τζορτζ, διακεκριμένος ιστορικός από τη Φλόριντα. Την ίδια ώρα, η “αφρόκρεμα” του οργανωμένου εγκλήματος έδινε το παρόν στο Μαιάμι εκείνη την εποχή, κυρίως λόγω της κοντινής απόστασης από την Αβάνα, δημοφιλής προορισμός των Αμερικανών για τζόγο την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Παρά το γεγονός ότι ο Καπόνε πέθανε σε αυτή την έπαυλη όταν επέστρεψε άρρωστος από το Αλκατράζ, οδηγούμενος στην παράνοια από τη σύφιλη, η τιμή της ανεβαίνει κάθε φορά που αλλάζει χέρια, λέει στο CNBC o Aλμπερτ Χούστο από το One Sotheby’s International Realty, το οποίο εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη.

By