Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η απάντηση του Γιούνκερ στον Κάμερον

Ο Ολάντ κάνει λόγο για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Μοσκοβισί στην Κομισιόν

juncker650_070314

Με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κατά των όσων μετέφερε τη Σάββατο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel -τα οποία ανέφεραν τη σκληρή στάση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον που τάσσεται κατά της υποψηφιότητας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την ηγεσία της Κομισιόν– τοποθετείται ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, σε δηλώσεις του στη εφημερίδα Bild που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρει ότι «στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με υποστηρίζει ευρεία πλειοψηφία χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών υποψηφίων».

Εκτιμά δε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει την «υποστήριξη και των υπόλοιπων ηγετών» και ως εκ τούτου δήλωσε αισιόδοξος ότι «στα μέσα Ιουλίου θα ψηφιστεί πρόεδρος της Κομισιόν».

Σύμφωνα όμως με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, εκτός από τους ήδη «δεδομένους» αντίθετους στην υποψηφιότητά του ηγέτες της Βρετανίας, της Σουηδίας και της Ολλανδίας, ο Γιούνκερ φέρεται να βρίσκεται αντιμέτωπος και με την αντίθεση του Γάλλου προέδρου.

Ο Φρανσουά Ολάντ, υποστηρίζει η Bild, επικαλείται την πανωλεθρία του στις κάλπες με την άνοδο του Εθνικού Μετώπου και προσπαθεί να προωθήσει, «ώστε να έχει κάτι να δείξει στο Παρίσι», Γάλλο για την προεδρία της Κομισιόν. Ως όνομα φέρεται να ακούγεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί.

By