Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Βενετία απαγορεύει τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια

Αυστηροί περιορισμοί από το 2014 για αποφυγή τυχόν ατυχημάτων

VenetiaΠεριορισμούς σε μεγάλα κρουαζιερόπλοια για το λιμάνι της Βενετίας ανακοίνωσε ότι θέτει από το 2014 η ιταλική κυβέρνηση.

Ειδικότερα η απόφαση προβλέπει ότι θα μειωθεί κατά 20% η διέλευση κρουαζιερόπλοιων και από το Νοέμβριο του 2014 πλοία άνω των 96.000 τόνων θα απαγορεύεται να περνούν από το κέντρο της πόλης.

Οι διαμαρτυρίες από κατοίκους της Βενετίας, ακτιβιστές και περιβαλλοντολόγους είχαν ενισχυθεί από την έντονη κυκλοφοριακή κίνηση των τελευταίων ετών καθώς η πόλη τους είχε γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς κρουαζιέρας, και είχε ανακινηθεί μετά το ναυάγιο του Costa Concordia και τη μεγάλη ρύπανση που προκάλεσε στο νησί Τζίλιο.

Ο δήμαρχος Τζιόρτζιο Ορσόνι είπε πως με αυτήν «επιτέλους αντιστρέφεται τάση για γιγαντισμό στη λιμνοθάλασσα». «Φτάνει με τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια στα δύο βήματα από την πλατεία του Αγίου Μάρκου, μπαίνουν όρια» είπε ο Ορσόνι.

Προκειμένου να εξυπηρετούνται τα κρουαζιερόπλοια ωστόσο θα κατασκευαστεί ένα νέο κανάλι ώστε τυχόν ατύχημα να μην επηρεάσει τα πιο γνωστά και ευάλωτα μέρη της πόλης, με κάποιους να προειδοποιούν ότι οι ξύλινοι πυλώνες που στηρίζουν την πόλη θα μπορούσαν να καταρρεύσουν σαν οδοντογλυφίδες υπό το βάρος ενός πλοίου 114.000 τόνων όπως το Costa Concordia.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By