Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η λάθος κίνηση του Facebook

facebook-lansarisma

Τη Δευτέρα εμφανίστηκε για λίγο στο App Store η νέα εφαρμογή του Facebook που ακούει στο όνομα Slingshot, όμως «κατέβηκε» άμεσα.

Όπως δηλώνει το Facebook, η εφαρμογή δημοσιεύτηκε κατά λάθος, αφού δεν είναι ακόμη πλήρως έτοιμη –ή τουλάχιστον δεν έχει προετοιμαστεί η εταιρία για το λανσάρισμα. Το Slingshot είναι άλλη μια προσπάθεια του Facebook να ανταγωνιστεί το Snapchat, με το οποίο οι χρήστες μπορούν «να μοιράζονται καθημερινές στιγμές με πολλά άτομα ταυτόχρονα εύκολα και γρήγορα».

Ο χρήστης αρχικά τραβάει μια φωτογραφία ή βίντεο και το μοιράζεται με τους φίλους του, ενώ όπως και στο Snapchat μπορεί να προσθέσει κείμενο ή ζωγραφιές πριν το στείλει. Ωστόσο, η διαφορά με το Snapchat είναι ότι ο παραλήπτης για να δει το αρχείο που του στάλθηκε θα πρέπει να στείλει πρώτα και αυτός ένα μήνυμα. Αφού δει το μήνυμα μπορεί να απαντήσει και πάλι με μια «αντίδραση». Τα μηνύματα, όπως και στο Snapchat θα διαγράφονται οριστικά, χωρίς να ξέρουμε ακόμα τα χρονικά περιθώριά τους.

Η εφαρμογή «κατέβηκε» γρήγορα από το App Store, ωστόσο το Facebook δηλώνει πως το λανσάρισμα του Slingshot θα γίνει πολύ σύντομα. Για να δούμε, θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών και να «κλέψει» τους χρήστες του Snapchat ή ο φόβος περί προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν θα βοηθήσει;

 

By