Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Μόσχα εντόπισε πυραύλους στην ανατ. Μεσόγειο

Κοινή άσκηση ΗΠΑ-Ισραήλ, φέρεται να λέει Ισραηλινός αξιωματούχος

missiles

Τελευταία ενημέρωση: 14:13

Δύο βαλλιστικά «αντικείμενα» που εκτοξεύτηκαν από το κεντρικό τμήμα της Μεσογείου με κατεύθυνση την ανατολική Μεσόγειο, ανίχνευσαν τα ρωσικά ραντάρ, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του RIA, επικαλούμενο αξιωματούχο του ισραηλινού στρατού, οι δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στο πλαίσιο κοινής άσκησης ΗΠΑ-Ισραήλ για τον έλεγχο των αμυντικών συστημάτων.

Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία RIA Novosti και ITAR-Tass μετέδωσαν ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας έδωσε αυτές τις πληροφορίες ωστόσο ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο από το ίδιο το υπουργείο, το οποίο αναμένεται να εκδώσει αργότερα επίσημη ανακοίνωση. Τα ίδια μέσα ανέφεραν ότι ο Ρώσος υπουργός ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο Πούτιν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 10:16 (ώρα Μόσχας) και εντοπίστηκε από τους σταθμούς ραντάρ στο Αρμαβίρ (νότια Ρωσία).

Η ρωσική πρεσβεία στη Συρία ανέφερε, σύμφωνα με το Itar Tass, πως δεν υπάρχει έκρηξη ή κάποιο σημάδι επίθεσης με πύραυλο στη Δαμασκό μετά τον εντοπισμό των «αντικείμενων» ενώ διπλωματική πηγή στη Δαμασκό δήλωσε στο Ria Novosti πως οι πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα.

Δεν έγινε πάντως αναφορά για το ποιοι τα εκτόξευσαν ή για το ποιος ήταν ο στόχος.

Νωρίτερα πάντως τους ισχυρισμούς της Μόσχας διέψευσαν τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBSNews, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα ότι κανέναν αμερικανικό πλοίο ή αεροσκάφος δεν εκτόξευσε πυραύλους στη Μεσόγειο ενώ και ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι δεν γνωρίζει οτιδήποτε περί πυραύλων στη Μεσόγειο.

Πληροφορίες για τους ισχυρισμούς της Μόσχας ΄δήλωσαν ότι δεν διαθέτουν επίσης, σύμφωνα με το RIA, η Βρετανία, η Γαλλία καιτο ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ, πέντε αμερικανικά καταδρομικά και ένα αμφίβιο πλοίο βρίσκονται στη Μεσόγειο, έτοιμα για ενδεχόμενα πλήγματα με πυραύλους κρουζ εναντίον της Συρίας και Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως το αεροπλανοφόρο Νίμιτς και τέσσερα άλλα πλοία της ομάδας κρούσης του κατέπλευσαν τη Δευτέρα στην Ερυθρά Θάλασσα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By