Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θέμα παραίτησης του Ν. Ανδρουλάκη έθεσε το μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Δρούζιας

«Αλήθεια, μπορούμε να θέτουμε κανόνες για όλους τους άλλους, αλλά αυτό να μην βρίσκει εφαρμογή όταν πρόκειται για εμάς τους ίδιους;»

drouzasA

Θέμα παραίτησης του Νίκου Ανδρουλάκη από τη θέση του γραμματέα της ΚΠΕ του κόμματος, αφού εξελέγη ευρωβουλευτής της Ελιάς, έθεσε το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Δρούζιας, μιλώντας στην σημερινή συνεδρίαση.

Ο κ. Δρούζας τόνισε με έμφαση ότι στη νέα αυτή πορεία του κόμματος και για να υπάρξει τέτοια απαιτούνται υπερβάσεις και σε ένα άλλο επίπεδο. «Να παραμερίσουμε τον κακό μας εαυτό» σημείωσε, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι «αυτόν τον κακό εαυτό και αυτές τις παιδικές αρρώστιες τις συναντάμε ακόμα και σήμερα. Ειδικά, όταν αυτές έχουν να κάνουν με πρακτικές και νοοτροπίες, όπου η θεωρία δεν συμβαδίζει με τις πράξεις».

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, ο κ. Δρούζιας διάβασε ένα μικρό απόσπασμα με δηλώσεις του γραμματέα του κόμματος και ευρωβουλευτή της Ελιάς, Νίκου Ανδρουλάκη σε συνέντευξη του στο BHMA FM (25 Φεβρουαρίου) για το ασυμβίβαστο :

«Άποψή μου πάντα ήταν ότι πρέπει να υπάρχουν ασυμβίβαστα όταν κάποιος έχει ειδικά προνόμια και να τον βάζουμε να τα χειρίζεται αυτά. Δεν μπορούμε να βάζουμε ανθρώπους σε έναν αγώνα που δεν έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν σε σχέση με τα προνόμια που έχουν άλλοι»

Μάλιστα, εξέφρασε την απορία αν ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει και σήμερα στην τότε δήλωση του.

«Επιθυμώ μια απάντηση για τα όσα πρέσβευε τόσο στο προηγούμενο συνέδριο όσο και μέσω του αποσπάσματος της συνέντευξης που σας διάβασα. Αλήθεια, μπορούμε να θέτουμε κανόνες για όλους τους άλλους, αλλά αυτό να μην βρίσκει εφαρμογή όταν πρόκειται για εμάς τους ίδιους;» διερωτήθηκε. Για να συμπληρώσει ότι αποζητά μια ευθεία απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη, όχι μέσω διαρροών, αλλά μέσω επιχειρημάτων. «Γιατί όπως έγραψα και πριν λίγες ημέρες, τα πολιτικά στελέχη απαντούν στα όργανα με επιχειρήματα και όχι με διαρροές» είπε.

Παράλληλα, ο κ. Δρούζιας επέρριψε ευθύνες στον κ. Ανδρουλάκη και για την οργανωτική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

«Πιστεύω και αρκετοί ακόμα, ότι σήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα από το συνέδριο του 2013» τόνισε, εκφράζοντας την δυσφορία του, δεδομένου ότι «η επικοινωνία για την περιβόητη ανανέωση μετά το τέλος του προηγούμενου συνεδρίου κράτησε ελάχιστα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις».

«Και όταν την επόμενη ημέρα ήρθε η σκληρή πραγματικότητα, φανήκαμε πολύ λίγοι να την διαχειριστούμε. Θυμάμαι σύντροφε Ανδρουλάκη ότι στη Συνδιάσκεψη του 2007 είχες αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολλούς σαν τον Τσίπρα αλλά δεν έχει Αλαβάνο για να ανοίξει τον δρόμο» συνέχισε την δριμεία κριτική του προς το πρόσωπο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

«Ο «Αλαβάνος» μπορεί να βρέθηκε και ο δρόμος να άνοιξε, οι προσδοκίες τελικά δεν επαληθεύτηκαν και ο «Τσίπρας» του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων» ήταν το αιχμηρό του σχόλιο.

Σε άλλο σημείο της ομιλία του, ο κ. Δρούζιας υποστήριξε ότι «κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα, αν αναλογιστούμε τα ποσοστά των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά ούτε και να θεωρούμε ότι ηττηθήκαμε. Το 8% αποτελεί τη βάση, που υπό προϋποθέσεις, μπορούμε πάνω σε αυτή να χτίσουμε την επόμενη ημέρα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δρούζιας επεσήμανε ότι η ανασυγκρότηση του χώρου δεν είναι σπριντ αλλά μαραθώνιος. Επίσης, διατύπωσε την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και προς αυτή την κατεύθυνση, έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις.

Πρωτίστως, τόνισε ότι πρέπει να γίνει άμεση παρέμβαση στο κοινωνικό κράτος. Δευτερευόντως, υπογράμμισε ότι είναι αυτονόητα αναγκαία η οικονομική σταθεροποίηση της χώρας, τόσο με δημοσιονομικούς όσο και με χρηματοοικονομικούς και αναπτυξιακούς όρους. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο πολιτικό σύστημα. «Μόνο αν το πολιτικό σύστημα μεταρρυθμίσει τον ίδιο του τον εαυτό θα μπορέσει να αντλήσει νομιμοποίηση έτσι ώστε να προχωρήσει σε όλες τις μεγάλες αλλαγές» τόνισε χαρακτηριστικά. Για προσθέσει ακόμη ότι απαιτούνται πραγματικές μεταρρυθμίσεις στην πράξη και όχι στα λόγια, όπως είπε, στο κράτος και στην οικονομία.

Σε ό,τι αφορά το επικείμενο ιδρυτικό συνέδριο, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει στην αρχή και πριν την συγκρότηση της εθνικής επιτροπής, μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, τις κινήσεις αλλά και πρόσωπα από την κοινωνία των πολιτών προκειμένου να δηλώσουν την επιθυμία τους για συμμετοχή.

By